南瀛水產

Nan Ei Sui San
2023-03-12 78 views
今次一早就預訂位置來到尖沙咀超人氣水產店~ 聽講食材都是由日本來的。這裡有全部都是用日本風格作為裝修,感覺就像去到當地旅行一樣😌🦀蟹味噌甲羅燒這是每次來到日式水產店必點的吧!店員會在我們面前把鵪鶉蛋和配料混好後慢慢燒熟。甲羅燒使用的蟹膏味道十分濃郁!而蟹子入口更會好像脆口般爆開,增加口感層次同時又做到中和蟹膏膩膩的感覺~ 十分有驚喜😌🪹活貝盛合有花甲、生蠔、扇貝同鮑魚。店員繼續好細心地幫忙處理。貝類夠新鮮,其實唔需要加任何調味料,再加上剛剛好夠熟,保持到滑嫩,食到原汁原味的鮮味~ 在水產店食,果然非同凡響🐟東瀛五點盛有三文魚、油甘魚、吞拿魚、帆立貝、牡丹蝦。刺身厚切得來同樣夠新鮮,正常發揮~ 唔錯💥雲丹刺身海膽夠乾身而且份量唔少,伴碟有青瓜絲同紫菜,好好味🥢香蒜牛舌厚切大大塊得來又夠淋,配埋香蒜黑椒好香口好惹味😋

🦀蟹味噌甲羅燒

🪹活貝盛合

🐟東瀛五點盛

💥雲丹刺身
海膽夠乾身而且份量唔少,伴碟有青瓜絲同紫菜,好好味

🥢香蒜牛舌
厚切大大塊得來又夠淋,配埋香蒜黑椒好香口好惹味😋
2023-03-06