2023-04-20 2642 views
朋友黎香港係要陪住,佢想试下香港嘅日本嘢,當然去經常幫襯開嘅黑木亭居酒屋啦。蜜桃烏龍熊茶,這個係我最愛,小熊形狀嘅蜜桃冰,好啱打卡,蜜桃烏龍茶入口微甜,味道很清爽。北海道士多啤梨牛乳乳酸,朋友哩杯都唔錯,入口清爽,士多啤梨味很重。鴛鴦翠玉瓜,加咗兩種不同醬料燒制,我鐘意芝士果件,芝士濃郁味道好夾翠玉瓜。雞翼(武士辣醬),雞翼烤得啱啱好,加咗辣醬,同普通日式雞翼有少少分別,都幾特別下。黑糖燒鳳梨,鳳梨燒完會更清甜,再加埋黑糖一齊,真係唔錯。什錦炸物拼盤,哩個拼盤分量好大,有雞軟骨,炸雞,炸蝦,炸蠔同薯條,搭配咗塔塔醬,番茄醬同沙律醬三款醬汁。全部炸物都是即叫即炸,食落好脆口,唔會覺得油,全部食曬。海產細味六杯蠔,哩個擺盤好靚,用6隻酒杯裝住生蠔,下面仲裝飾咗彩燈。6隻生蠔分別係3個口味,我鐘意加咗魚子醬果款,生蠔品質很高,食落鮮甜肥美。常滿卷,每一件卷物搭配刺身都唔同,有帶子,三文魚,油干魚等,卷物還會加埋海膽和魚子,品種真係好豐富。刺身新鮮鮮甜,卷物一口大小,吃完真係好滿足。朋友食完都對哩間店讚不絕口,真係沒有推薦錯!

蜜桃烏龍熊茶

北海道士多啤梨牛乳乳酸

鴛鴦翠玉瓜

雞翼(武士辣醬)

黑糖燒鳳梨,鳳梨燒完會更清甜,再加埋黑糖一齊,真係唔錯

黑糖燒鳳梨

什錦炸物拼盤

海產細味六杯蠔

常滿卷

朋友食完都對哩間店讚不絕口,真係沒有推薦錯

2023-04-19
蜜桃烏龍熊茶
北海道士多啤梨牛乳乳酸
鴛鴦翠玉瓜
雞翼(武士辣醬)
黑糖燒鳳梨
什錦炸物拼盤