2023-07-20 1046 views
.尖沙咀· 人氣高質燒肉.牛魔📍尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖➰有一排無食過燒肉,開始有燒肉癮,今日就同朋友嚟到尖沙咀搵食,朋友已經睇中左一間人氣燒肉,果然餐廳人氣好高,啱啱開始晚市時間已經有排隊人潮,好彩我地尚算早到,唔洗好耐就已經安排入座,餐廳以半開放式廚房設計,抽煙系統好好,全場燒肉,但油煙味唔算重。.➰✥櫻花蝦豆腐 💲68 ⭐️4.1/5⭐️✥櫻花蝦餃子 💲68 ⭐️4.1/5⭐️先黎叫左兩份小食,都係以櫻花蝦做主題嘅小食,櫻花蝦用量毫不手軟,無論餃子定豆腐,每件都沾上左大量櫻花蝦,炸豆腐外脆內嫩,加埋櫻花蝦增添口感,層次分明,依餃子亦都皮薄餡多,配上餃子汁同櫻花蝦,非常開胃滿足。.✥蘋果木煙燻松露和牛他他 💲158 ⭐️4.1/5⭐️之後叫左份和牛他他,上枱分左三樣野,侍應提示將蘋果同月見蛋黃撈入和牛他他內然後15分鐘內進食,入口肉質嫩滑帶煙燻甜香,非常新鮮,推薦。.✥香蔥薄切牛舌 💲82 ⭐️4.2/5⭐️正式到左燒肉部分,當然不得不點我最愛嘅燒牛舌,薄切牛舌輕輕每邊燒10數秒已經足夠,餐廳還附上一碟香蔥可以加入同牛舌一齊燒,爽口滋味,非常滿意。.✥全天然豚肉五花腩 💲130 ⭐️4/
尖沙咀· 人氣高質燒肉

蘋果木煙燻松露和牛他他

✥香蔥薄切牛舌 💲82 ⭐️4.2/5⭐️
香蔥薄切牛舌

✥全天然豚肉五花腩 💲130 ⭐️4/5⭐️
之後叫左一碟豚肉五花腩,份量非常豐富,有8塊之多,仲附上一份生菜減輕油膩感,腩肉充滿油脂,燒出黎易產生焦香感,入口有咬勁,包上生菜一齊食層次更豐富。
全天然豚肉五花腩

✥澳洲M5和牛牛板腱 💲198 ⭐️4.2/5⭐️
依份M5和牛擺盤精美,和牛肉紋油脂分佈都非常吸引,事前將油膏先刷上火爐,再放上和牛,防止痴底,不消十數秒,已經可以進食,和牛入口即溶,油脂豐富,令人欲罷不能,仲可以點上燒肉醬汁,味道更加惹味,非常滿足。
澳洲M5和牛牛板腱

➰總結
餐廳位於尖沙咀鬧市旺區,人潮非常之多,但餐廳服務及食物出味仍然充滿驚喜及水準,燒肉品質出色,各式配菜亦相當有水準,特別係櫻花蝦系列出品,令人一試難忘,鐘意食燒肉嘅朋友不容錯過。

➿➿➿
#牛魔
#尖沙咀美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食
#櫻花蝦豆腐 #櫻花蝦餃子