尖沙咀· 創意玩味有心思·型格CafeGoodDay BadDay MamaDay📍尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地下及1樓➰好歌推介「旋轉兜圈的感覺太逼真,神遊興奮背後寫滿敏感,請慢慢行近」➰啱啱過去嘅周末天氣都唔理想,同友人係尖沙咀行完街突然落大雨非常狼狽,立即搵左間樓上Cafe等停雨同醫下肚。依間餐廳位於尖沙咀The One附近約3分鐘路程,地點都好方便。.一嚟到餐廳地下門口已經見到餐廳裝飾得非常玩味,由樓梯到餐廳牆身每個角落都係有心思嘅圖案或者招紙設計,非常有創意。店員帶我地就座後,就奉上餐牌,餐廳貫徹其風格,連餐牌都設計得好有心機,每道菜名都令人會心微笑,實在盞鬼。➰𖥕唔算基本嘢:海洋生物沙律 💲122 ⭐️4.1/5⭐️從菜式名就可知道餐廳對每道菜都有落足心思,海鮮沙律上枱份量非常豐富,色彩繽紛,除左沙律菜之外,海鮮配料有大蝦,帶子,蟹柳等,而且海鮮竟然有脆炸過,配搭好新穎開胃。.𖥕地中海奶油海鮮 💲268 ⭐️4.2/5⭐️依道菜上枱十分搶眼,原隻龍蝦好吸引眼球,令人食指大動,另外仲有青口,蜆肉及點汁用嘅蒜蓉包,店員好貼心比埋工具處理龍蝦,蝦肉爽口彈牙,而蒜蓉包沾上奶油汁
尖沙咀· 創意玩味有心思·型格Cafe

GoodDay BadDay MamaDay
📍尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地下及1樓

➰好歌推介
「旋轉兜圈的感覺太逼真,神遊興奮背後寫滿敏感,請慢慢行近」

𖥕唔算基本嘢:海洋生物沙律 💲122 ⭐️4.1/5⭐️
唔算基本嘢:海洋生物沙律
𖥕地中海奶油海鮮 💲268 ⭐️4.2/5⭐️
依道菜上枱十分搶眼,原隻龍蝦好吸引眼球,令人食指大動,另外仲有青口,蜆肉及點汁用嘅蒜蓉包,店員好貼心比埋工具處理龍蝦,蝦肉爽口彈牙,而蒜蓉包沾上奶油汁一齊入口,香脆之餘仲有啖啖海鮮奶油汁,非常滿足,整個菜式睇得又食得,推薦。
地中海奶油海鮮
❀有蟹go又有蟹肉嘅蟹蟹蟹意大利扁麵 💲138 ⭐️4.2/5⭐️
由菜式名已睇得出,整個扁意粉組合「蟹全部都係蟹」,材料有蟹膏蟹籽蟹柳蟹肉,每啖意粉都充滿蟹膏蟹籽,非常惹味,令人欲罷不能,大快朵頤。
有蟹go又有蟹肉嘅蟹蟹蟹意大利扁麵
❀美利堅眾合國草飼牛扒 💲168 ⭐️4.1/5⭐️
由圓木板上枱,份量同樣非常豐富,除左主角牛扒之外,仲有脆餅,沙律菜及麻醬烏冬,一次滿足多個願望,好有驚喜。牛扒五成熟,肉色粉嫩,入口啖啖肉之餘亦保持肉汁,配上芥末醬更為滋味。
美利堅眾合國草飼牛扒
✥豆腐豆腐豆腐咖啡 💲56 ⭐️4.1/5⭐️.
又一玩味之作,上枱賣相吸引,咖啡混合豆奶豆腐雪糕豆腐粒,好新穎嘅組合,飲落除左咖啡味仲有淡淡嘅豆腐香味,好過癮。
豆腐豆腐豆腐咖啡
✥擺烏龍嘅lychee 💲46 ⭐️4.1/5⭐️
顧名思義,依杯飲品由烏龍菜加上荔枝組成,賣相同樣吸引,有一串荔樣係杯面,十分精緻,入口清爽有荔枝味,唔錯。
擺烏龍嘅lychee
➰總結
餐廳由設計裝潢佈置以至餐牌及食物每個細節都加入玩味元素,十分有創意,而且食物出品同樣高質,豐富之餘味道亦出眾,同三五之己一齊嚟打卡慶祝都非常一流。
➿➿➿

唔算基本嘢:海洋生物沙律