今晚試咗屯門紅橋新開嘅價雅酒吧西餐廳”Lumos Restaurant & bar “. 餐廳三月中試業上星期日先至正式開幕,咁新一定要試吓同埋分享啦. 💡餐廳理念係提供優質食物讓大家享受優質生活. 店內裝修設計華麗高貴,好有品味. 店舖外用灰黑色主色內裏用上青藏色墨綠色做主調,配合大理雲石枱及水晶吊燈,旁邊有拱形酒櫃、調酒區及吧枱,感覺高尚不俗氣. 開放式廚房拉近廚師同食客距離增加親切感. 室內柔和燈光寬敞環境令人放鬆. 室外雅座令人無拘無束可與親友暢談歡聚. 餐牌設計亦典雅,但價格意外親民合理❣️主菜大概都係百多至二百元,扒類大概三百多至四五百元左右,性價比極具競爭力. 🤑人手落單唔用QR code配合高級感覺. 點菜後店員先奉上餐前麵包,烘焙至熱騰騰軟熟可口,可隨個人口味沾上牛油、黑醋及橄欖油. 飲品🍻🍷🥃選擇多,drinks menu 令人花多眼亂,今晚唔飲酒. 我地叫咗個椰子🥥忌廉同埋菊花桃茶,都好適合而家天氣飲. 桃茶🍑好香花果味解渴清涼. ⭐️燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬配扁意粉配BB菠菜🦐🍅🍝大隻開邊虎蝦炙燒至焦香,蝦身好爽身咬落啖啖肉,高質. 新鮮蕃茄清新配合醬汁酸酸地好開胃

⭐️燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬配扁意粉配BB菠菜🦐🍅🍝
大隻開邊虎蝦炙燒至焦香,蝦身好爽身咬落啖啖肉,高質. 新鮮蕃茄清新配合醬汁酸酸地好開胃,幼身意粉彈牙,菠菜好腍. 成個菜式配搭得宜口味豐富.

⭐️澳洲封門牛柳🐄
250g封門牛柳六七成熟,皮燒至焦香肉質粉紅鮮嫩肉味濃郁,脂肪不多肉質結實. 墊底薯蓉沾滿燒汁入口溶化. 露筍及薯仔沙律中和解膩.

埋單人均$300都唔使.咁靚裝食物又優質真係超抵. 順帶一提,餐廳每個星期三五六或者公眾假期晚上都會有live music🎶🎤🎹更有氣氛情調,慶祝生日紀念日夠體面得體. 可惜今晚太早到同早走無緣欣賞表演,下次一定要睇. 屯門終於有咁正嘅西餐仲要性價比咁高,區內朋友有口福. 而且門口及附近都多位泊車,區外朋友入嚟都好方便.

澳洲封門牛柳
燒老虎大蝦扒及意式蕃茄醬配扁意粉配BB菠菜