屯門友聚餐選擇了韓式烤雞 🍗 提前預約訂枱,當日小店都坐滿客人,座位之間都有點擠擁,連放袋既位置都無 😅 而且入座計起用餐 90 分鐘,感覺上會有點趕🍗 𝗛𝗮𝗹𝗳 𝗮𝗻𝗱 𝗛𝗮𝗹𝗳 (𝗯𝗼𝗻𝗲-𝗶𝗻 𝗼𝗻𝗹𝘆.) 𝗛𝗞𝗗𝟮𝟰𝟴烤雞味道款式眾多,但如果想要半半烤雞卻只有四種選擇,而且只限有骨,最後要 🌶️ 甜辣烤雞和 🍯 蜜糖蒜香烤雞。份量都算多,甜蜜烤雞灑上花生碎(好似係🤭) ,整體味道少少甜但唔辣。而蜜糖蒜香烤雞就灑上蒜片,蒜香同蜜糖味都唔夠。其實兩款味道有點相似 😂 雞肉亦唔算嫩滑,整體一般🧀 蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟮𝟴見到隔離枱好邪惡蛋卷就心思思叫埋一份 🤭 沙律醬滿瀉,切開仲有拉絲芝士,唯一美中不足就是蛋卷煮得有點過熟,不夠流心 🍳🌶️ 鐵板辣炒豬肉 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟱𝟴雖然味道比較重口味,少少辣但愈食愈上癮 🤤 而且除了辣豬肉,仲有年糕、洋蔥、蘿蔔、大蔥等配料,啖啖滋味!🥘 砂鍋魚糕湯 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟱𝟬同印象中的魚糕湯有出入,串串魚糕去左邊呢?🥹 至於味道,頭湯味精味濃,魚丸魚糕都偏重粉🦈 鯊魚之淚 𝗛𝗞𝗗𝟴𝟴十分有噱頭的一杯打卡飲品🥤可以選擇有酒精或無酒精,十分方便揸車人士!👧🏽

半半烤雞

砂鍋魚糕湯

🥘 砂鍋魚糕湯 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟱𝟬

鯊魚之淚

🦈 鯊魚之淚 𝗛𝗞𝗗𝟴𝟴
十分有噱頭的一杯打卡飲品🥤可以選擇有酒精或無酒精,十分方便揸車人士!👧🏽 選擇了無酒精,檸檬與香桃 𝗆𝗂𝗑 的,喜歡甜吃的都覺得太甜 🍬 沙冰稍微溶化先中和了過多甜度

藍梅特飲

🫐 藍梅特飲 𝗛𝗞𝗗𝟱𝟬
正常的一杯果汁梳打

🌟 枝裝啤酒有優惠|買二送一

未訂枱前見到有食評話店員服務態度差,當日兩位韓裔老闆夫婦和店員都有禮貌 ❤️ 只不過上菜慢係真的,飲品亦都係食到一半先有;另一個傳聞就是當食完後店員急急腳收走碗碟都是真,不過都係受到老闆 𝗈𝗋𝖽𝖾𝗋 😂 然後送上帳單~

鐵板辣炒豬肉
藍梅特飲