2024-04-02 22 views
住喺元朗街坊應該都有食過呢一間深宵食堂🌃餐廳每晚都開到凌晨1點30分🕑最重要既係全部野食都好抵食大大份😋以前讀書嘅時候成日食👩‍🎓最近同朋友食返 發現餐廳嘅野食完全冇退步 仲有唔少抵食嘅優惠添😯 ✨️四品刺身盛合 $178刺身盛合包含三文魚, 赤貝, 北寄貝同赤蝦🍣 原本以為呢類平民食堂嘅刺身質素唔會特別出眾🤔但魚生每一塊厚切 而且食落幾鮮甜🤩的確有比餐廳嘅出品驚豔到🤫 ✨️野菜拉麵 $64點左餐廳主打嘅拉麵🍜 配料都幾豐富 有茄子椰菜冬菇同木耳🥗麵嘅份量亦都相當之多☺️深宵食完真係覺得好飽肚 暖笠笠嘅感覺♨️ ✨️芝麻雞翼 $38芝麻雞翼都整得相當唔錯🐣表面沾上蜜糖 食落帶微微薄脆🍯內裡肉質鮮嫩多汁💦去埋表面加芝麻 食落十分香口惹味😊 ✨️燒扇貝 $28新鮮即燒的扇貝 上菜時熱辣辣🔥上層鋪了滿滿的蒜蓉醬🧄聞落已經超級香☺️不過扇貝肉就唔算太大🤏質感比較結實 整體質素不過不失😉 ✨️牛油蒜蓉焗蜆 $40用錫紙兜裝住嘅焗蜆 份量真係幾多😝而且每粒蜆肉都十分新鮮飽滿🐚呢個小食好適合大家一齊share食👭好香口惹味 而且食極都食唔完咁🤫 ✨️串燒類🍢燒黑豚肉五花腩 $28🍢燒火雞腎串 $24🍢厚燒牛舌 $34

✨️四品刺身盛合 $178

✨️串燒類
🍢燒黑豚肉五花腩 $28
🍢燒火雞腎串 $24
🍢厚燒牛舌 $34
串燒類嘅食物整體黎講 水準都屬於平均以上🍢五花腩油香滿溢 層次分明🐷牛舌同雞腎都有相當的厚度 十分爽口😚

✨️活乳酸沙冰芝士奶蓋 $29
成餐飯嘅MVP一定係呢一杯乳酸芝士奶蓋🍺真係大杯到嚇親我😳巨峰味嘅乳酸沙冰飲落唔係好甜🍇上層嘅芝士奶蓋打得好綿密好creamy🍦上面仲放左乳酸爆珠😝口感層次好豐富 飲落好清爽又滿足🥰
活乳酸沙冰芝士奶蓋

咁多年嚟都始終如一嘅餐廳☺️價錢親民貼地同時💰食物質素唔錯 份量亦都大大份🤩仲要係元朗少有開到深夜嘅餐廳🌌啱晒同朋友深夜暢談嘅聚腳地🍻
2024-03-02
四品刺身盛合