2024-03-23 79 views
朋友同我都幾鐘意食台灣菜,朋友之前食過介紹我話好食既台灣菜,呢位朋友介紹既野都好正,今次跟左佢黎食日月堂位於工厦里面,其實夜晚都好多人流,創辦人好有特色,門口寫左句好有意思既句子,里面裝修風格好岩打卡,亦都好有意思,餐廳播著台灣歌手歌曲好岩feel座位好闊落員工服務不錯我地點左二人份量野食,分別有起司雞扒便當配家娜水餃,並有黑糖珍珠鮮奶,另外食台灣菜當然要飲冬瓜茶,我地再叫多左一杯冬瓜茶,好鮮甜。起司雞扒便當唔止用好食形容咁簡單,芝士面好香口,聞到都好吸引人去食,雞扒煎炸得剛剛好,係我自己鐘意既口感,朋友試左一件都認同我所講,便當飯量同肉燥好足夠,肉燥飯亦係我好欣賞既,因為味道好岩水餃餃子皮薄餡靚,每一粒都做得差不多水準,肉汁好好味,飲品甜度剛好,唔會太漏,好好飲朋友點左紅燒牛肉麵,起司肉鬆蛋捲餅同黑糖珍珠奶茶試左少少佢既牛肉麵,水準係呢度先做得到,同係台灣食不相伯仲,湯底好香濃,牛肉口感滑,整體100分,蛋捲餅烘得有水準,餡料好多十分十分足料,飲品當然唔差,粒粒珍珠口感都好好所以,下次會介紹另外一位朋友黎食,好想分享下一間咁好食又有地道風味既台灣菜,雖然佢係位於工厦里面,但都好近地鐵

座位好闊落員工服務不錯

飲品

起司雞扒便當

黑糖珍珠鮮奶

朋友點左紅燒牛肉麵,起司肉鬆蛋捲餅同黑糖珍珠奶茶

紅燒牛肉麵

起司肉鬆蛋捲餅

雖然佢係位於工厦里面,但都好近地鐵站,觀塘站過黎其實不遠,最後,黎到既朋友都不妨係度打下卡呀

家鄉水餃
2024-03-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
飲品
起司雞扒便當