2022-11-08 1304 views
🌕Hello我係Moon🌕冇得去旅行住,梗係要周圍搵吓啲美食望梅止渴㗎啦!🥹最近就想去台灣旅行啦!😳依間台灣菜其實喺觀塘嚟講都幾出名,😝相信好多人都知!🥸我今次帶咗一個大西北嘅朋友去食依間台灣餐廳,🤪原來連住喺大西北嘅朋友都有聽聞過依間餐廳嘅質素係有幾高!🤣呢層真係有啲誇張!😂至於質素高唔高,真係見仁見智啦!😏但係佢性價比真係幾高嘅,而且份量都幾多!係唔錯㗎!😍我同朋友一人一碗牛肉麵,😳牛三寶麵大大碗,而且佢嘅牛肉份量都幾多!😉我幾鍾意佢哋嘅牛筋同埋牛展,😗厚身而且唔會太韌!😍仲好香嘅牛肉味添!😋麵條嘅份量都幾多,而且都好滑身!😆一啖牛肉湯再加一啖面真係好滿足!😗小食方面我就好鍾意佢哋嘅炸鹽酥雞啦!😆即叫即炸,而且酥香味十足,🤪條咩嘢都啱啱好唔會太鹹!😏另外朋友都要左個鴨血,麻辣鴨血嘅麻辣真係好開胃!😋我同朋友一人一杯飲品,🥳我就要咗仙草奶茶,朋友就要咗黑糖珍珠鮮奶,😝朋友都幾鍾意佢個杯黑糖珍珠鮮奶佢話黑糖嘅香味真係好足夠,😌而且珍珠煙煙銀銀好好味!😛我依杯仙草奶茶嘅仙草,份量都幾多,口感都幾豐富!😝🌕最後MoonMoon真係好滿意依間餐廳,雖然係工業大廈,但係座無虛席,我同朋友都等咗
🌕Hello我係Moon🌕

炸鹽酥雞
😏另外朋友都要左個鴨血,麻辣鴨血嘅麻辣真係好開胃!😋
麻辣鴨血

黑糖珍珠鮮奶

🌕最後MoonMoon真係好滿意依間餐廳,雖然係工業大廈,但係座無虛席,我同朋友都等咗陣位先有位坐,有機會再食!🌕

日月堂 (觀塘)
觀塘興業街14號永興工業大廈4樓C2室
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
炸鹽酥雞
麻辣鴨血