2021-12-09 123 views
相信大家都唔陌生架啦,觀塘嘅良心台灣菜 🇹🇼 聽就聽得多,不過我都係第一次食。雖然地點唔算好方便,但都好值得支持下!💛💛🐮🍜牛三寶麵 $80好足料,有曬牛腱肉、牛筋、牛肋條,舊舊都好大舊,啖啖肉😋🤩肉質都幾好,唔會韌。湯底幾香,有淡淡嘅牛味,唔會好油!🐷🍱傳統豬腳便當 $68豬腳有4大舊,肉就唔多,不過都係主要食佢嘅皮同骨膠原😍😍豬皮唔算超級入味但係勝在彈牙同埋幾腍!便當仲有啲肉燥可以撈飯,好味😋🦑🦑酥炸魷魚 $48熱辣辣🤩🤩🤩好酥脆,啲魷魚又好易咬開,調味係椒鹽味,好好食😋😋😋想食嘅朋友記得早啲去,因為我嗰是食食下聽到佢賣曬😵‍💫🥲🧀🥚起司肉鬆蛋捲餅 $40落完單超級快唔到。肉鬆幾足料,不過我覺得個卷餅有啲厚,但我ok🤣🤣因為我覺得幾好食!🧋珍珠奶茶 $20🧋黑糖珍珠奶茶 $26特登叫兩杯唔一樣嘅珍奶,想試下有咩分別🤣 我覺得其實分別唔算好大,但黑糖個杯飲落會甜啲,真係有陣黑糖味!

🐮🍜牛三寶麵 $80
牛三寶麵

🐷🍱傳統豬腳便當 $68

🦑🦑酥炸魷魚 $48
想食嘅朋友記得早啲去,因為我嗰是食食下聽到佢賣曬😵‍💫🥲
酥炸魷魚

🧀🥚起司肉鬆蛋捲餅 $40