2018-09-23 45 views
團購買咗野要去拎,所以就順便去工廠大廈呢邊搵食,雖然APM距離都唔係好遠,但相比商場嘅一式化,我更加嚮往喺巷弄之中尋找特色小店Eat drink chill repeat四個手寫霓虹燈就吸引咗我。佢嘅戶外飲食區就好適合今日嘅天氣,好似去咗歐洲咁,同男朋友坐喺bar table傾吓計食下野,悠閒weekend令人忘憂我就叫咗個熱帶之堡,睇得出係心機之作,塊漢堡包皮係有煎過, 鬆軟得黎食到淡淡嘅牛油香,塊安格斯牛肉好juicy,夾埋菠蘿、蕃茄、煙肉等等配料,酸甜嘅口感零舍開胃。因為我好怕太多醬汁,所以預先叫佢小醬,廚師都好貼心咁特別為我安排,呢個千島醬食落真係唔會好肥膩,合晒我何車由於我哋係茄汁王,所以就叫左客炸薯條,雖然網上好多人推介芝士肉醬薯條,但呢一客看似普通嘅炸薯條一啲都唔失色㗎!一上枱見到佢係粗薯仲要有啲薯皮邊,新鮮即,望到都感覺到佢卜卜脆,食落更加覺得,如果呢一刻有一杯冰凍啤酒就無憾喇喺Menu上面見到有一道泰檸雞槌嘅菜式,啱啱去完泰國嘅我地,寧舍掛住泰式嘅炸雞,所以驚住食唔晒都少少哋order左三隻嚟食炸完嘅雞肉都好嫩滑,有驚喜食咗咁多熱氣野,梗係要叫番客沙津清下腸胃啦呢個正

熱帶之堡

,食落更加覺得,如果呢一刻有一杯冰凍啤酒就無憾喇

炸薯條

炸完嘅雞肉都好嫩滑,有驚喜

泰檸雞槌

食咗咁多熱氣野,梗係要叫番客沙津清下腸胃啦
呢個正雞沙律果然冇改錯名,啲雞都係好嫩滑,有紅腰豆、粟米、蕃茄、麵包糠配上醋汁,
呀!酸酸甜甜好清新.
正雞沙律

最鍾意試新嘢嘅我,就叫咗杯薑味芒果冰茶黎試一試佢,飲落唔算太甜,可能因為有新鮮嘅薑中和返芒果嘅甜

薑味芒果冰茶

同店主傾左陣計,先知原來佢哋係有足球賽事直播,喺室內餐廳更加有大螢幕投射添。如果早啲搵到呢間餐廳,世界盃就可以約齊三五知己嚟睇波啦
搵個星期六有早場英超真係可以諗諗佢 (因為佢收9點)🙊🙊又有好西食,又有波睇,性價比真係十分高呀!
2018-09-22
炸薯條