2022-04-12 75 views
估唔到工業大廈都有出色嘅台灣食品。個地址呢其實係有少少難搵嘅,我都係要出咗觀塘B出口跟住行咗好大段路程先至搵到。環境尚算乾淨整潔,餐廳內部有播放偶像S.H.E嘅歌。整體嘅感覺懷舊,好似回到青春期。我就點咗一個鹽酥雞滷肉飯,呢度菜式附送一個小菜,而飲品要加錢。鹽酥雞啱啱炸出嚟無論係味道定係熱度都啱啱好。小菜係青瓜加蕃薯條淋上沙律汁,所以食落去感覺好開胃。滷肉飯味道適中唔會話太鹹,整體份量非常充足。我係有少少食唔晒。我點咗一杯香芋珍珠奶茶,建議珍珠奶茶都係去返出面買嚟飲會比較好,價錢方面性價比比較高但係唔算特別好飲。由於飲品係塑膠製成所以可以拎出舖頭飲。香芋味道10分濃郁,珍珠唔算彈牙,應該擺放過一段時間。愛玉比珍珠奶茶出色好多,甚至附送一個鮮檸檬俾你榨檸檬汁。整體感覺鮮甜彈牙,非常健康亦都消滯。整體消費不足$200,冇收+1,算係一個比較有特色嘅餐廳。

香芋珍珠奶茶少冰
愛玉
鹽酥雞滷肉飯

整體消費不足$200,冇收+1,算係一個比較有特色嘅餐廳。
愛玉
鹽酥雞滷肉飯