為慶祝今日自拍女皇俾老闆讚,同佢嚟食個海鮮lunch慶祝一下!佢一嚟到見到窗前座位,已經開心到不得了,梗係啦今日陽光普照,坐喺窗前就可以影到女神相啦路易斯安那特色蟹餅 ($98)店員話好熱,叫我哋唔好亂咁掂,真係要聽話,因為熱得好緊要!蟹餅超大塊,外脆內軟又啖啖蟹肉,好滿足Platter A ($398)揀咗海蝦、活青口及活蜆及蒜蓉汁。上菜時,店員輕輕將海鮮袋shake幾shake,再好溫柔咁打開並砌好,方便我哋食。期間自拍女皇話驚整污糟件衫,店員即刻返轉頭並為我哋送上兩條圍裙,超細心呀!!!講返食物先,以為係得少少蒜蓉味道,原來係超級超級超級多蒜蓉粒,每種海鮮都沾滿蒜蓉粒,我哋兩個都超愛蒜蓉,所以都喜出望外開心到不得了!海鮮都好新鮮,仲有粟米、薯仔及香腸,狂沾蒜蓉!!!香煎刺身帶子意粉 ($155)輕輕煎過嘅帶子個size依然好大,肉質鮮嫩,再加埋海鮮袋入面嘅蒜蓉一齊食,嘩哈哈哈哈哈哈!!!!!New York Cheesecake ($78)以為係好普通嘅一件cheesecake,點知原來係火山形㗎!望望吓,個餅底去咗邊呢?一食先知,原來個餅底係完美無瑕地融入咗cheesecake

路易斯安那特色蟹餅 ($98)
路易斯安那特色蟹餅

Platter A ($398)
Platter A

香煎刺身帶子意粉 ($155)
香煎刺身帶子意粉

New York Cheesecake ($78)
以為係好普通嘅一件cheesecake,點知原來係火山形㗎!望望吓,個餅底去咗邊呢?一食先知,原來個餅底係完美無瑕地融入咗cheesecake內!所以食落會有粒粒餅底,好有驚喜,而且cheese味超濃郁,食完係非常飽肚,但亦都岩晒我呢啲食cheesecake最重要係夠cheese嘅人!!!!!
New York Cheesecake

今日都幫自拍女皇影咗好多相,又食好味野,店員又細心,陽光又普照,皆大歡喜~
$465 (Lunch)
香煎刺身帶子意粉
  • 海鮮袋