2021-04-16 2126 views
Shake shake薯條食得多,今次推介大家食Shake shake海鮮!The Caption’s House主打美國紐奧良式的熱煮海鮮,放入個袋再加入秘製醬汁,濃香鮮甜全部有齊,用手食特別有風味!海鮮拼盤有3個價錢,分別係$398(可揀3款海鮮)、$568(可揀5款海鮮)及$828(可揀8款海鮮),無論兩個人食定一家人都可以揀,仲可以額外加錢加料,夠哂flexible.Seafood Platter $398揀咗海蝦、活青口及活蜆,每款都有10隻,店員帶嚟一個藍色網,由佢出手代勞shake呀shake,令每一件食材都沾滿醬汁,打開袋口香噴噴,發現裡面仲有粟米、薯仔同腸,好豐富。醬汁揀咗店員推介嘅卡薑蒜蓉汁,少少辣但有提鮮效果,愈食愈惹味,三款海鮮都好新鮮又夠甜,滿足我呢位海鮮控!路易斯安那特色蟹餅 $108店員話呢款係招牌菜之一,當然要試下。由滿滿嘅蟹肉製成,鮮味十足,如果你係懶人又想食蟹,必點!墨汁鮮魷魚、八爪魚意大利飯 $118黑蚊蚊嘅係墨魚汁製嘅意大利飯,雖然唔係意式半生熟,但食一啖即時感受到鹹鮮味衝擊味蕾,魷魚、八爪魚又好鮮,鮮上加鮮。Pineapple on the f
Seafood Platter $398
路易斯安那特色蟹餅
路易斯安那特色蟹餅 $108
墨汁鮮魷魚、八爪魚意大利飯
墨汁鮮魷魚、八爪魚意大利飯 $118
Pineapple on the floor & Strawberry Flow
Pineapple on the floor $58
超高身嘅杯!一望就覺得抵返哂,入口有菠蘿嘅甜甜酸酸,加埋薄荷業,每一口都充滿清涼感兼好開胃。
Strawberry Flow $78
粉紅色夠哂少女感,主要飲到士多啤梨味,冰沙口感夠哂透心涼!
creme brulee
creme brulee $78
面層有唔同水果令賣相加分,口感滑溜且多味濃郁,焦糖脆脆好味,龍珠果夠哂酸,能夠中和布甸的甜!

要值得一睇店員鮮釋menu時好細心,而且都會有推介款(重點係推介嘅真係好食)。最重要知道大家都鍾意影相打卡,當Seafood Platter上桌時會主動問要唔要影相,加分!
環境相當舒適,可以慢慢坐。
即睇海鮮餐牌~
Type of Meal