黑門水產すいさん (Minden Avenue)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2019-11-29 284 views
呢排努力減肥,所以都好少出街食飯~ 難得出街食,當然食返餐好西,朋友推介這間日本黑門水產正宗又好食,一入到餐廳好有日本風,以木色為色調,真是置身在日本居酒屋的感覺🥳——————————🔹黑門令大漁生菜包 $128平時食泰國生菜包就食得多,想不到日本都會有類似食法。這個是餐廳最新招牌菜之一,第一次用新鮮爽脆的生菜包著刺身、海膽、甜蝦、蟹子等,感覺好新鮮有趣!相比齋食刺身或壽司,這個增添一份清新感,食完都唔覺得肥膩,值得一試☺️🔸璣燒烏賊 $78起初以為烏賊直接燒好上,但原來是即場燒,店員最後會搽上燒汁在烏賊,一路睇到流晒口水!烏賊燒得剛剛好,軟而彈牙,一食就知不是平價貨,不錯👍🏼🔹黑門令三色丼 $188朋友叫這個三色丼,有赤身、拖羅魚蓉、海膽、蟹肉蟹膏等,他表示所有食材都很新鮮,沒有腥味,份量多到要和我share,好滿足😋🔸北海道海鮮丼 $158這裏的丼飯非常大份,刺身舖到滿滿,完全看不見底下的飯😛 刺身種類好多,有三文魚、油金魚、帶子、甜蝦、海膽、吞拿魚...所有都很新鮮,尤其三文魚很肥美,配埋飯一齊食,冇得頂🥰🔹壽喜牛肉鍋 $118講到日本火鍋,壽喜燒是我的最愛,因為湯底夠甜😋這個正合
——————————
🔹黑門令大漁生菜包 $128
黑門令大漁生菜包

平時食泰國生菜包就食得多,想不到日本都會有類似食法。這個是餐廳最新招牌菜之一,第一次用新鮮爽脆的生菜包著刺身、海膽、甜蝦、蟹子等,感覺好新鮮有趣!相比齋食刺身壽司,這個增添一份清新感,食完都唔覺得肥膩,值得一試☺️

🔸璣燒烏賊 $78
璣燒烏賊

🔹黑門令三色丼 $188
黑門令三色丼

🔸北海道海鮮丼 $158
北海道海鮮丼

🔹壽喜牛肉鍋 $118
壽喜牛肉鍋

講到日本火鍋,壽喜燒是我的最愛,因為湯底夠甜😋這個正合我口味,火鍋材料都算豐富,有豆腐、冬菇、野菜和洋蔥,再放入新鮮的牛肉,食落好有肉味,雖然不是太肥,但也不會韌👍🏼 最後粉絲索晒甜味的湯,正爆!
璣燒烏賊
Type of Meal