2023-12-23 1293 views
放工後約朋友食飯最開心,食到高質嘅日本野仲開心🥰🥰 今晚嚟銅鑼灣二次到訪呢間食日本蠔嘅居酒居,再次品嘗日本蠔嘅鮮味,環境好似置身日本😎 建議需先book位隱陣啲👍 店員同之前一樣服務態度好好,每一個步驟都講得好細緻🫶🏻🌟鐵盒燒生蠔半打$240店舖出名食蠔,店員細心講解日本蠔品種,推介我哋食呢款鐵盒清酒蒸生蠔,大大隻生蠔蒸完漲卜卜,好肥美吸引🤩🤩 我哋仲加錢加拉克萊特芝士(3個)$43,芝士燒到有啲焦香脆口,同生蠔嘅鮮甜好夾,真係超滿足,真心推介🫶🏻🌟Kugura 彩虹魚生飯$208用咗日本糙米做魚生飯,上枱時魚生用杯裝住,一層層顏色好似彩虹咁靚,打卡一流😍 影完相,店員會貼心地幫手鋪好飯面,原來呢碗飯除咗有顏值之外,仲好健康養生,有日本山芋泥,海草,海膽,拖羅,各式魚生砌成,新鮮又滋味😌🌟自家製紫蘇入鴨$118入鴨係日文免治鴨肉嘅意思,煎成肉餅,配合微辣醬汁,更加惹味😎🌟牡蠣泡菜鍋$380店舖果然夠蠔(豪)氣,估唔到咁大鍋,6隻大大隻生蠔,海量泡菜,娃娃菜,菇類,飲一啖泡菜湯底夾雜蠔嘅鮮甜,越飲越開胃,連菜都變得好有味道又甜🥰🥰

🌟鐵盒燒生蠔半打$240

🌟Kugura 彩虹魚生飯$208