2024-05-08 148 views
簡約文青🌸ROSIE🌸,呢間打卡Cafe位於葵芳,初頭以為都係葵涌廣場嗰邊,原來佢係喺屋村樓下,由葵廣行過嚟大約兩個字左右,以輕食為主,裝修風格帶大地色系,樓層較高,牆身較為特別,佢哋嘅吊燈以草編織而成😍,出面嘅座位仲可以帶毛孩嚟打卡添🐶🥪秘製流心蛋治 $88 :呢一款係必食首選🤤🤤,賣相特別,份量真係唔惹少,足足好似手板咁大份,烤到外脆內軟👍🏻,吐司帶牛油香,另外用咗秘製嘅醬汁將蛋碎溝勻,面層再加流心蛋,超惹味😋,真係唔知有邊度入手好,可以叫店員一開二,咁樣食就方便好多😆,味道真係唔錯,食半份已經飽肚感😆🍝炙燒黑豚肉醬意粉 $108 :呢款肉醬意粉係用咗高級嘅黑豚肉製成,之前食開嘅都係牛肉肉碎,佢哋就改成豚肉,味道都唔錯👍🏻,再加以大量嘅香草,將芝士微微燒至焦香,超邪惡😈,口感豐富,意粉軟硬度適中,肉嘅比例都算多,份量都唔少👏🏻👏🏻🍟炸薯條配黑松露蛋黃醬 +$20 :我哋叫咗意粉嘅關係,所以只係加$20就可以配炸薯條,呢款薯條配有黑松露蛋黃醬同埋茄汁,薯條炸到香口,食起上嚟熱辣辣😍,口感唔錯,如果淨係加$20嘅話其實份量都OK🍹藍水母(冷) $68 :最後就係嘢飲方面,我哋梗係要嗌返

🍹藍水母(冷) $68 :最後就係嘢飲方面,我哋梗係要嗌返杯打卡首選,藍水母🪼,賣相精緻,係🩵💙🤍藍色嘅漸變🩵💙🤍,底層會有咖啡,中層係奶,以面層就係蝶豆花,整體味道好新穎,大家唔會搶咗大家嘅味道,咖啡味香滑濃郁,配埋蝶豆花味飲落淡淡清香,推介推介🙌🏻🙌🏻

🍹女神莫希托 $58 :其實呢杯就係冇酒精嘅Mojito,青檸薄荷梳打,清新的味道,飲落解渴消暑,味道又唔會過甜👍🏻,有一陣陣清香嘅薄荷味,加上有埋青檸加持,特別開胃😌