2024-04-26 66 views
我哋今次搵到一間平日夜晚都full house嘅銅鑼灣泰國餐廳🌟!我哋都唔執輸,試吓係咪真係正過坊間其他泰國菜先🇹🇭!呢度位於時代廣場對面,位置都幾方便🚇。.🦑泰式燒魷魚($148)份量好多,而且味道我哋好滿意😍!魷魚嘅口感爽脆,又嫩身,燒出嚟最後炭火香,全部都處理得好好🔥。點埋泰國特色甜甜酸酸辣辣嘅醬,帶出魷魚嘅鮮味同埋燒烤風味👅。.🦐生蝦刺身($108)泰國菜唔少得生蝦刺身啦😝!冰鎮住嘅生蝦,口感爽脆,咬落去口感超滿足🤤。加埋本身超級香口嘅蒜片🧄,同埋泰式酸辣醬,味道夠晒刺激。.🐓火焰燒雞($208)嚟到呢度必嗌嘅打卡菜💕!首先店員會將原隻燒雞動起,淋上醬汁,再點火🔥,視覺效果已經超吸引。燒雞出乎意料,肉質超級嫩身,加埋酸酸地開胃嘅醬好正😋。.🍍菠蘿海鮮炒飯($108)好足料,裏面菠蘿粒、提子乾、腰果、其他配料嘅份量都好多😆,其實口感炒得啱啱好,唔會過硬,而且好香👅。最特別嘅係每粒飯粒仲有菠蘿嘅果甜味🍍,好味。.🎏炸魚餅($78)好有泰式風情🇹🇭,調味嘅香茅同埋香葉味好出,加埋仲有刺激辣味🌶️,夠香口。而且份量紮實,同埋都幾多塊,啱晒一齊share🙌🏻。.❄️龍眼冰($36)龍眼肉份量
🦑泰式燒魷魚($148)

🦐生蝦刺身($108)

🐓火焰燒雞($208)

🍍菠蘿海鮮炒飯($108)

🎏炸魚餅($78)

❄️龍眼冰($36)
龍眼肉份量好多,飲落味道清新🎐,好啱夾埋唔同嘅泰國菜式一齊食!
🌴珍多冰($36)
講到泰式嘢飲,更加唔可以唔提珍多冰啦😋。裏面嘅條條口感軟嫩,撈埋冰都唔會雪硬咗,夠曬滿足💕。
2024-04-24
Type of Meal