2024-02-20 2646 views
同前同事慶祝生日 見呢間餐廳網上有買二送一 折實每個人360蚊左右 見個餐單都有生蠔 蟹腳 帶子 所以就訂左呢間2月16日去食一入都去餐廳都幾闊落 我地被安排坐於近生蠔位置 非常方便我地觀察人龍長度 再決定幾時排隊最好 平日黎講都算好多人 見好多長枱 應該都係家庭聚會較多中菜選擇唔算多 牛坑腩 炒芥蘭 自選配料的粥檔 但自助餐食呢類野太飽肚 所以冇咩點食過中菜中菜區隔離有飲品區 咖啡 茶 水 罐裝飲品 可樂 雪碧 無糖可樂等西餐方面 一邊有燒魷魚 豬頸肉等申燒類 味道不過不失一邊 薄餅 肉丸 意大利燉飯 蒸蛋 太多飽肚野所以都係淺嚐 味道冇深刻印象凍食 長腳蟹都新鮮 少少偏咸 但整體質素好食 生蠔算大隻 同埋人龍唔算好長 成個自助餐食左30隻有多刺身 最失望是沒有帶子 同埋刺身比既分量真係超級超級少 好細片同得一兩片 味道算中下 放題左右質素 顯然不是主打 而且人龍都幾長 所以拎左一次就冇再做甜品 好多選擇 士多啤梨梳乎里 味道唔錯但偏甜 movepick 雪糕 好多新款口味 有藍莓芝士 蛋糕楊枝金露 足料但不明為何有椰果係入面 令糖水更甜 口味亦唔太夾 芒果拿破崙 脆度 甜度都好好

西餐方面 一邊有燒魷魚 豬頸肉等申燒類 味道不過不失

芒果拿破崙 脆度 甜度都好好 encore左3舊 同埋有keep住出
多種生果 豆腐花

整體性價比幾高 適合鐘意食生蠔既人