2024-02-03 74 views
有咗屯馬綫之後去大圍真係好方便,一條線就到唔使轉車😎今次就嚟到呢間食馬來西亞嘅嘢食,唔好睇佢舖頭好似好細間,完全就係做到麻雀雖小但係五臟俱全🤣 睇嚟兜咗咁大個圈嚟到食都係值得㗎😛1️⃣ 龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵🦞真係超級震撼‼️ 用手掌咁大嘅龍蝦尾去代替平時嘅虎蝦,第一次食咁豪華嘅湯麵,有少少懷疑到底係咪發緊夢😂 識食嘅話第一啖梗係試吓個湯㗎啦,完全係”嘩”一聲,好似飲緊西湯咁極之濃郁😛而且呢啲龍蝦尾、青口同手帶子食落全部都好新鮮,一啲都唔會霉霉爛爛😎 真係一碗超級豪華嘅湯麵🤣2️⃣ 辣死他啦配生炸全雞髀🍗上次食呢個生炸全雞髀飯就係配綠色嘅椰漿飯,今次呢間好特別有唔同款式嘅飯我就試咗藍色嘅藍花飯,即係將蝶豆花榨成汁煲飯,加埋配料參巴醬、豆角、椰菜絲等等嘅配料一齊食,Jeng🤪 佢哋除咗藍花飯之外,仲有得轉要豬油撈飯、椰漿飯、黃薑飯同白飯,仲有一款啱食😍3️⃣ 三層肉肉骨茶🥣咁出名梗係要試吓啦😋 呢度嘅肉骨茶有好多款,我就揀咗要呢個三層肉,邪惡得來好好食😎肉骨茶係將啲肉同埋中藥熬出嚟嘅湯,苦甘鹹匯聚於一身,既有藥香亦有肉香,仲可以蘸油炸鬼落去一齊食,掛汁更滋味🤭4️⃣ 咖央多士🧈上次食嗰個鮮牛油咖央多士實在係太
有咗屯馬綫之後去大圍真係好方便,一條線就到唔使轉車😎

1️⃣ 龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵🦞

2️⃣ 辣死他啦配生炸全雞髀🍗
辣死他啦配生炸全雞髀

3️⃣ 三層肉肉骨茶🥣

4️⃣ 咖央多士🧈
咖央多士

上次食嗰個鮮牛油咖央多士實在係太邪惡啦,所以今次就唔要鮮牛油,淨係要咖央😛
咖央多士

多士烘烤到又脆又香,中間嘅餡甜甜的,絕配😍

5️⃣ 黃金奶油魚皮🐟
黃金奶油魚皮

炸魚皮好香口😋

呢度嘅炸魚皮份量唔少嫁,我揀呢款仲配有黃金奶油醬,超邪惡但好好食💕

6️⃣ 美祿恐龍🦖
美祿恐龍

美祿恐龍真係好好飲🤭 面層全部都係滿滿嘅美祿粉,仲會有幾粒蜜糖星星好特別😍
辣死他啦配生炸全雞髀
黃金奶油魚皮