2022-08-27 253 views
聽過呢間bar and restaurant 嘅大名好多次但都未有機會去食~正當同朋友唔知食咩好之際,就問下有冇位,居然有!所以就入左去食下西餐🥰巴馬火腿油醋沙律 $108佢個樣就好似細細碟咁樣,但係其實份量都真係幾多~好特別嘅係佢個汁唔單止用咗醋,仲加咗啲香草同埋香料落去,所以係超級惹味超級醒胃🤩然後佢嘅Parma ham都幾大塊,仲要有幾塊~好重鹹香味但又唔會過鹹😆黑松露牛肝菌醬卡邦尼意粉 $112呢個好有驚喜🤩一嚟嘅時候已經超級香喇😋啲黑松露係成pat咁pat落去嫁!所以真係好濃郁同埋好夠黑松露味🤤 基本上每條意粉都掛汁同埋沾有黑松露🤩然後卡邦尼汁都好夠味,又夠creamy,加埋牛肝菌醬真係會濃味好多同埋會重菇味左,令到成碟carbonara唔單單只係普通嘅carbonara~ 夠種味而不膩~ 焗多汁豬仔骨 配啤酒薯條 $138個豬仔骨真係好多汁,酸酸甜甜嘅bbq汁都鋪滿晒喺成嚿豬仔骨上邊~而豬仔骨都比我想像中燒得好😍 唔會有雪藏味,啲肉都入哂bbq汁味嘅☺️同埋佢啲皮都真係燒得脆脆地,而都帶有淡淡嘅香烤味~然而肉質係幾鮮嫩,都好易拆骨,食起上嚟都幾方便~薯條嘅份量比我想像中多,因

巴馬火腿油醋沙律 $108
巴馬火腿油醋沙律

黑松露牛肝菌醬卡邦尼意粉 $112
黑松露牛肝菌醬卡邦尼意粉

焗多汁豬仔骨 配啤酒薯條 $138
焗多汁豬仔骨 配啤酒薯條

個豬仔骨真係好多汁,酸酸甜甜嘅bbq汁都鋪滿晒喺成嚿豬仔骨上邊~而豬仔骨都比我想像中燒得好😍 唔會有雪藏味,啲肉都入哂bbq汁味嘅☺️同埋佢啲皮都真係燒得脆脆地,而都帶有淡淡嘅香烤味~然而肉質係幾鮮嫩,都好易拆骨,食起上嚟都幾方便~薯條嘅份量比我想像中多,因為原來喺豬仔骨嘅底部都有薯條,而且薯條都炸得幾新鮮幾香脆😆感覺冇一般薯條咁油膩~

星爆氣流斬改EX $45
星爆氣流斬改EX

呢個嘢飲名不禁令我諗起某套動漫嘅男主角一招絕招名(🙈毒毒的月亮出現了…)
所以同嗰朝招式名係一樣嘅,都係藍色~
其實就真係波子汽水味嘅梳打,上面又有啲cream咁樣,都幾IGable

菠蘿熱情果沙冰 $45
菠蘿熱情果沙冰

好濃好濃菠蘿味,感覺就係偏甜少少嘅沙冰,不過都幾岩炎炎夏日飲來消暑~

值得再講一講嘅係啲裝修都幾靚~係霓虹燈為主題~如果冇乜人嘅時候真係好啱影相,而我自己幾鍾意呢啲霓虹燈feel嘅餐廳~食起嘢上嚟都會有有feel啲嘅感覺😆

2022-08-14
Type of Meal