2024-05-15 56 views
23/4/2024📍金鳳大餐廳呢間係港式扒房 主打鐵板扒餐入面有好多座位 夜晚8點嚟到等一陣就可以入座裝修行復古風格 幾有特色⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨鐵板帶子西冷牛扒 ($190)牛扒好大塊 幾乎有成塊鐵板咁大 雖然嗌咗5成熟 但可能因為塊扒都比較薄 所以中間位置都熟咗 不過都好易咬得開 唔錯👍🏻牛扒下面有幾舊薯格 點埋蒜蓉汁超好食😋兩粒帶子有微微煎過 都幾大粒 食落唔老 幾嫩滑仲有啲配菜 eg 粟米、紅蘿蔔、翠玉瓜 食得肉多食下菜冇咁膩🤣✨貴族牛扒 ($218)比起西冷牛扒厚身好多 所以真係keep 到有五成熟❣️肉質比西冷有咬口啲 都係咁大塊😙 肉味好出 唔會俾黑椒汁搶曬啲味兩個餐都可以要求鐵板上 倒汁落去滋滋聲好過癮而且可以keep 住塊牛板熱辣辣 又唔會overcook左 抵讚✨沙律 餐湯 野飲 甜品沙律&餐湯正常 算大份野飲嗌咗奶茶同阿華田 係正常味甜品係普通雲呢拿雪糕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯我哋兩個人食咗~$400 呢個價錢嚟講都幾抵食 野食質素都唔錯但服務質素未必好好 隔離有客人嘅餐等咗好耐先到🤫 但我哋就上菜上得好快嘅😌推薦指數🌟:4/5📍
23/4/2024
📍金鳳大餐廳
呢間係港式扒房 主打鐵板扒餐
入面有好多座位 夜晚8點嚟到等一陣就可以入座
裝修行復古風格 幾有特色

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
✨鐵板帶子西冷牛扒 ($190)
牛扒好大塊 幾乎有成塊鐵板咁大
雖然嗌咗5成熟 但可能因為塊扒都比較薄 所以中間位置都熟咗
不過都好易咬得開 唔錯👍🏻
牛扒下面有幾舊薯格 點埋蒜蓉汁超好食😋
兩粒帶子有微微煎過 都幾大粒 食落唔老 幾嫩滑

✨貴族牛扒 ($218)
比起西冷牛扒厚身好多 所以真係keep 到有五成熟❣️

野飲嗌咗奶茶同阿華田 係正常味
甜品係普通雲呢拿雪糕

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

推薦指數🌟:4/5
📍 荔枝角長順街15號D2 Place TWO 3樓312號舖
2024-04-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)