2023-12-22 941 views
觀塘食店卧虎藏龍, 用心去搵,往往係工廠大廈有意想唔到嘅驚喜。日月堂平時lunch 時就好多人嚟食, 晚飯時間少咗office 客, 多返區外客,可以好好哋欣賞呢到嘅招牌牛肉麵😁😁😁😍😍😘😘牛三寶麵🐂$80共有三款唔同牛肉部位,即牛展,牛筋,牛肋條。牛展炆得好軟淋,筋位炆得好似啫哩咁,好好食。牛筋Q彈可口,每一口都有滿滿嘅骨膠原。牛肋條口感似牛腩,好入味。三款牛都處理得好好,我轉咗新竹米粉,米粉軟硬適中,係我好鍾意,有米味嘅米粉😊😊😊😁😁🥰🥰滷肉蔥油拌麵🐷$54滿滿嘅一碗,滷肉肥瘦相間,每一粒都好夠味,不論撈飯定係撈麵其實都會好好食,因為呢個滷肉做得好😛😛😘😘😗😗起司肉鬆蛋捲餅🫔$40呢度嘅蛋餅做得好出色,芝士份量好充足,可以做到拉絲效果,而肉鬆同樣畀得足料,肉鬆同芝士完美配合,令人停唔到口🥳🥳🥰🥰🥰🥰😚😚麻辣鴨血🦆$48麻辣味只係算輕微辣,就算唔食得辣嘅,都可以放心叫。鴨血Q彈入味,微辣嘅醬汁令鴨血變得更鮮😊😊😊😁😁😍😍桂圓薑母茶 $20 桂圓紅棗茶 $20🧋🥤呢兩杯都係熱飲嚟,好滋潤適合依家咁凍嘅天氣飲用😀😀😛😛😊😊😊

牛三寶麵🐂$80

滷肉蔥油拌麵🐷$54