2015-07-12 3135 views
次次食上海菜必點烤夫,呢度既有點過油,唔係我食過最好食的,不過不失牛肚份量不多,味道清濟,沒有濃汁,作前菜都適合,挺有咬囗,薄薄一片,好快食完這兒醉雞較傳統,酒味比較重,姐左啲雞味,我不太“好“,但又鐘意食啖啖一舊舊既四方肉,所以都吃不少小小辣同蒜香,惹味配搭,底層係粉皮,白肉切到好薄,份量偏少,唔多夠喉!粉皮不俗,唔會淋晒一patpat咁呢個都幾大碗,無乜特別,酸辣參半,無食好多面啲醬好濃,多花生粒,有少少辣又有啲花生芝麻醬咁,適合一家大細食抄手蝦肉唔少,但豬肉比例就好多,好重豬肉味下,個汁唔辣,豉油幾鮮味,唔係無聊既死咸!小妹我最愛上海菜之中既蟹粉小籠包,次次食鐘意食既ya都可以食超多,通常我黎呢度,一食會成一打左右既蟹粉小籠包,貪佢價錢合理,90蚊已有六粒,鮮肉嫩,蟹粉鮮甜,包皮薄而不易穿,好喜歡望住透透地明既外皮裹住入面滿滿的湯!蟹粉要趁熱食才是最佳時機,因為冷了始終會有啲啲腥嫁!叫左普通小籠包,皮薄涵靚,不枉我等位等左咁耐!!主角到我黎呢度都係為左佢嫁炸,完全無令我失望!呢度太多人食,咁多年都係限坐個半鐘,個半鐘真係等位都唔止啦識得食,會簡平日下午三點左右黎食,咁就唔洗點等位
烤夫

牛肚

醉雞

蒜泥白肉

酸辣湯

呢個都幾大碗,無乜特別,酸辣參半,無食好多

擔擔面

蝦肉抄手

小籠包

叫左普通小籠包,皮薄涵靚,不枉我等位等左咁耐!!

主角:蟹粉小籠

主角到
我黎呢度都係為左佢嫁炸,完全無令我失望!

呢度太多人食,咁多年都係限坐個半鐘,個半鐘真係等位都唔止啦

識得食,會簡平日下午三點左右黎食,咁就唔洗點等位喇!!

次次黎都好誇張,因為知道好唔容易先入到黎食,通常三個人食,已經食千幾蚊,瘋狂小籠包控的我,曾有一次一餐點曬所有口味既小籠包黎食,蟹粉最好,傳統第二,雞肉小籠次等,然後其他則比較係卓頭,不試也可!

另外那些蝦燒賣都ok,不過排骨就炸到好干,唔提議order
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
主角:蟹粉小籠
  • 蟹粉小籠包