2023-01-26 491 views
年初四約咗好友Gathering ,因為臨時改地方Book唔切位,喺間間都話要等1.5-2個鐘嘅情況下,呢間仲有吉枱唔使排隊,所以諗都冇諗就扑錘食呢間。一坐低已經知道要90分鐘交枱,所以我哋用咗5,6分鐘睇餐牌揀嘢食,落單嘅時候,嗰位男職員同我哋講今日比較忙,應該要等至少30分鐘先出到餐,咁我哋循例問一問交枱時間會唔會可以彈性處理,該名男職員表示唔得,然後就行開咗。之前為咗盡快落單,所以我哋未揀嘢飲,揀好後叫咗另一位嚟落單,目測似係經理,佢主動話今日得一位大廚喺度,所以出餐可能會比較慢,希望大家見諒,態度比之前嗰位好好多,抵讚。我哋叫咗一個小食拼盤,一份牛扒,一個青咖喱雞配薄餅(追加一份薄餅)同一碟泰式炒意粉。小食拼盤大部分係炸物,香口惹味,唔會過鹹,但2款腸仔中,波波腸較好,另一款腸仔食落口感較實偏鹹,個人不喜。牛扒冇問我哋要幾成熟,上枱感覺應該係medium well,而且係切好晒嘅,我唔知係因為佢覺得我哋會share所以幫我哋切埋,定佢一向都係咁上枱,不過就怪啲囉,因為預先切定啲牛扒啲肉汁會流失得快啲,可能佢諗住另外有個sauce做蘸醬,影響不大啩……好在味道都算ok,冇over
牛扒冇問我哋要幾成熟,上枱感覺應該係medium well,而且係切好晒嘅,我唔知係因為佢覺得我哋會share所以幫我哋切埋,定佢一向都係咁上枱,不過就怪啲囉,因為預先切定啲牛扒啲肉汁會流失得快啲,可能佢諗住另外有個sauce做蘸醬,影響不大啩……好在味道都算ok,冇over cook。
而個青咖喱雞配薄餅,個汁偏稀,以青咖喱嚟講,完全唔夠辣,個辣度感覺只係比白咖喱辣少少咁多。而且個薄餅唔夠熱又偏淋,失敗。

最差係個泰式炒意粉,勁多油,食落似中式豉油炒意粉,完全冇泰式感覺可言,唯一可取嘅係啲蝦都幾大隻同幾爽口,但個意粉真係不了。

飲品方面我揀咗杯椰汁冰嘅物體,叫Coconut Shake,椰汁味夠濃,飲到尾都仲係滿滿椰汁味,唔會水,幾好。
香煎和牛扒
小食拼盤
Coconut Shake
2023-01-25
$280 (Lunch)
小食拼盤
Coconut Shake