焱丸水產

Flame Japanese Cuisine
2019-06-16 2588 views
在尖沙咀棉登徑盡頭的焱丸水產,愈夜愈旺,一直Keep著坐爆場的狀態!生猛海鮮,保證新鮮!枱面的「架生」齊全,仲有埋圖示話俾我地知邊樣打邊樣,一定唔會攪錯!巨峰提子乳酸甜度和酸度適中,很適合女士的飲品!Suntory Premium Black入口香滑順喉,滲出淡淡的焦糖味,然後有點回甘,呢杯生黑啤實在太正喇!刺身5盛款款都咁新鮮,其中海膽最為驚艷,味濃甘香,沒有半點腥味,絕對值回票價!甜蝦刺身肉質軟腍帶甜,不錯的!芝麻醬椰菜有別於一般的現成芝麻醬,佢係用麻油加黑芝麻去撈的,特別香!雲丹海苔芋天婦羅很特別的一道菜式,香脆的紫菜中夾著軟甜的芋頭,出奇地夾同埋好味!食到一半,全場熄燈,俾佢嚇咗一跳!原來隔離枱生日,播埋生日歌同埋捧蛋糕,仲有全場大合唱添,氣氛極好!黑松露蟹肉甲羅燒蟹味噌甲羅燒有冇黑松露都一樣$68 each,價錢算是親民!店員會自動自覺埋位幫我地燒製,服務周到!蟹味噌甲羅燒的蟹膏味特別突出,又香又濃郁,簡直大滿足!黑松露版本的甲羅燒多了一重黑松露香味,蟹膏的味道會被蓋過了一點,但同樣精彩!鮑魚殻燒帶子磯燒啲鮑魚生猛到不停扭動,而帶子則肥大肉厚,劏得很乾淨,非常期待!同樣也是由

生猛海鮮,保證新鮮!

巨峰提子乳酸
甜度和酸度適中,很適合女士的飲品!

甜蝦刺身
肉質軟腍帶甜,不錯的!

芝麻醬椰菜
有別於一般的現成芝麻醬,佢係用麻油加黑芝麻去撈的,特別香!

甲羅燒

黑松露蟹肉甲羅燒
蟹味噌甲羅燒
有冇黑松露都一樣$68 each,價錢算是親民!

店員會自動自覺埋位幫我地燒製,服務周到!
蟹味噌甲羅燒的蟹膏味特別突出,又香又濃郁,簡直大滿足!

帶子磯燒

同樣也是由店員代勞,店員會加入海鮮醬油和少量清酒一同燒。
鮑魚鮮味彈牙,新鮮嘅食材真係點燒都咁好味!

帶子同樣鮮美,個殻啲汁千祈唔好浪費,同樣好味到不得了!

北海道海鮮炒飯
超足料!每一啖都食好蟹籽同埋海鮮,很惹味的炒飯!
甲羅燒