事原我有張海港城coupon有一日先發現原來就到期,但又成日太忙,等親有時間去食既時候打去訂都爆哂加上疫症吾敢出街食,本身仲諗住都係當廢紙掉。。。好彩呢排疫症算係減慢左,係屋企呆左咁耐都係時候出去食,所以就下晝出去行下街去到晚市咁上下又去到海港城附近就博一博上去試下walk in! 去到現場果時,見到勁多人圍住個reception 有d 心知不妙。。。同時間亦見到我前面既客人好似同我既情況一樣,打左尼幾次都訂吾到所以試walk in, 不過不得不佩服個reception... 比成炸人圍住,仲要對住個對自己指手劃腳既客話自己都仲笑面迎人,真係吾容易。。。連我自己身為客都覺佢幾無禮貌,終於明白點解成日啲人話香港人既客最難搞旭啲就投訴,就係呢啲人影衰哂香港人。。。見到果個客不歡而散所以我都諗住走人就算,點知佢地又有位同事走過尼問我有無訂位,我照樣同佢講我有coupon 但訂吾到,如果無位就算。。。點知佢話如果吾急食9點場可以一博,如果有cancellation 可以打會比我,不過真係要等,果時我超意外!如果比著我咁比客her 完,好難仲可以咁從容咁再幫令一個客但我吾記得左reception

但我吾記得左reception 同事既名。。。不過真係值得一讚啊 !
點知比去到 9點個recept打比我,佢話有張可能no show, 再等多陣吾出現就比我,反正吾等都等左咁耐就等埋啦,到我行到返去間餐廳就即刻有得入啦!thanks god !

題外話完。。

事原等得太耐所以叫左好多野食!

Starter 有beef carpaccio; 味道可以
beef carpaccio

Main 叫左個 Seafood Risotto , 呢個幾好食,飯既軟硬程度岩岩好,個汁幾濃

Seafood Risotto

之後我地仲有個斧頭扒, 超大份,但好似熟左啲
斧頭扒

又一題外話,食野果時想影相,因為個景真係幾靚~之後叫左個staff 幫手影,點知佢地勁pro咁拎個打光燈出尼
同我之前自己selfie 果張堅大分別!當佢打燈果刻你會以為自己係明星拍緊野咁
因為真係堅好光,吾係普通打光燈咁簡單~超貼心既服務

重點尼啦!就算再飽點都要一試個Tiramisu 啦!

呢個都總算無失望,mascarpone 好滑,味道適中,如果面個層朱古力粉可以再重手少少就好啦~

Tiramisu

最後仲有個strawberry millefeuille,不過真係太飽,食左一啖就放棄左,味道都吾錯,但可惜我地當初真係眼闊肚窄

總括成餐飯,應該最出眾既竟然係service
見到個recept 同個打光燈,我覺得真係服務一流
!食物味道中中挺挺,但有coupon 尼食就值回票價啦 ~或者下次可以試下個lunch / brunch, 呢到個日落景又係一流
Strawberry millefeuille
2020-05-09
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
Dining Offer
Coupon, Voucher
Seafood Risotto
Tiramisu