2023-08-12 83 views
由日本人開設 • 主理,以日本牡蠣為主題既餐廳🇯🇵🦪一出𨋢見到個生蠔🦪海鮮吧😳鍾意食蠔既我,未食已經感覺到興奮🥳食完真係令我感到滿足度💯除左蠔🦪 • 仲有刺身🐟 • 丼飯🍱 • 日式料理🍲......~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 💁🏻‍♀️頭𝟐款都係用肥美 • 鮮甜既廣島蠔 (*要煮熟,唔可以生食)▪鐵盒燒生蠔 ($240/半打)店員會先攞俾我地睇,我即刻成盒拎住影番張相先📸影完相,店員就會加清酒 • 整熟🔥上枱前會幫我地開好,同朋友每人𝟑隻🦪店員叫我地第𝟏隻乜都唔好加食番原本鮮味😙之後第𝟐 & 𝟑隻就可以配搭檸檬汁🍋 / 辣汁🌶.▪牡蠣泡菜鍋 ($380)無論係煮前 / 熟左蠔肉都係脹卜卜 • 勁肥美😍滾緊既過程中🔥店員會幫我地撇走面頭泡泡 • 反下𝐝生蠔 / 配料(多款蔬菜🥬 / 菇菇🍄)加左泡菜,食落會有少少辣🤏🏻但冇蓋過蠔既鮮味🫢.▪Kugura彩虹魚生飯 ($208)雖然成日都食魚生飯,但用牛奶樽裝住,真係未試過😏影完相,店員會幫我地倒出黎,排番靚先再上🍚入面有多種唔同既魚生刺身🐟 • 生蠔🦪 • 海膽🧡…仲有黏黏山芋蓉🤍.黎得依
由日本人開設 • 主理,以日本牡蠣為主題既餐廳🇯🇵🦪
一出𨋢見到個生蠔🦪海鮮吧😳
鍾意食蠔既我,未食已經感覺到興奮🥳
食完真係令我感到滿足度💯

▪鐵盒燒生蠔 ($240/半打)
店員會先攞俾我地睇,我即刻成盒拎住影番張相先📸
影完相,店員就會加清酒 • 整熟🔥
上枱前會幫我地開好,同朋友每人𝟑隻🦪
店員叫我地第𝟏隻乜都唔好加食番原本鮮味😙
之後第𝟐 & 𝟑隻就可以配搭檸檬汁🍋 / 辣汁🌶
鐵盒燒生蠔

▪牡蠣泡菜鍋 ($380)
無論係煮前 / 熟左蠔肉都係脹卜卜 • 勁肥美😍
加左泡菜,食落會有少少辣🤏🏻但冇蓋過蠔既鮮味🫢
牡蠣泡菜鍋
牡蠣泡菜鍋

▪Kugura彩虹魚生飯 ($208)
雖然成日都食魚生飯,但用牛奶樽裝住,真係未試過😏
影完相,店員會幫我地倒出黎,排番靚先再上🍚

黎得依到又點可以唔食生蠔呀?😏
店員會將當日既推介,成盤攞過黎我地面前逐一介紹💁🏻‍♀️
(⚠️價錢有機會因應來貨有所調整,以下𝟐款生蠔價錢只作參考*)

▪兵庫 ($78/隻) 海水味比較重🐟
▪北海道真蠔($188/隻) 勁大隻❣️勁肥美❣️好𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲😚

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺 店舖內有𝐁𝐚𝐫枱 • 塌塌米座位