南瀛水產

Nan Ei Sui San
2019-05-03 70 views
一早約好咗朋友去尖沙咀食野,但Ot到9點先放工🙁 好彩大家都習慣晏食野,book咗9點半4位。一早Book咗枱,去到就即刻入到。雖然話9點半,但全場都full full地,如果無book枱都未必有位。餐牌都有好多選擇,圖文並茂,要揀食咩都花咗好多心思。因為一嚟紅日前夕,太多野食都賣曬;二嚟花多眼亂,每一樣食野都好吸引。最後我地每樣種類都叫啲,燒烤、刺身、串燒、壽司、啤酒🍻....... 但有啲可惜係假期前夕同太遲入座,好多想食嘅野都賣曬,而且21:45左右就last order,食食下想再叫都無時間😫😫 甲羅燒同活飽魚一上枱,職員就會主動行埋嚟幫你燒,佢地好熟練咁將鵪鶉蛋倒入蟹殼裏面,快速用🥢撈勻,大概3-5分鐘就食得😋😋 我地全程就係等食同睇表演🥳香蒜牛舌同赤身刺身都好正。首先牛舌偏舌簿切,所以一啲都唔韌,加上檸檬汁好似令肉質更為軟,好易咬開😛 食完一塊又一塊,快到相都嚟唔切影🙈🙈 至於赤身方面,油脂分佈未算超豐富,入口未算即溶,但以赤身嚟講,已經好好味,一咬落口有淡淡油香,令人一試再試!👍🏻南濟卷賣相好似一條船,由多種食材堆砌而成。當中海膽最為出色,鮮甜而一啲腥苦味都無,如果可以叫

甲羅燒
活飽魚

赤身刺身

南濟卷賣相好似一條船,由多種食材堆砌而成。當中海膽最為出色,鮮甜而一啲腥苦味都無,如果可以叫一板海膽就正😍😍
南瀛卷

📼小插曲📼
職員態度好串❌ 落單嗰陣
我地:想要左口魚 唔該
職員:而家你地咁晏嚟 聽日又紅日 前兩round啲人都叫曬啦 無呀😑
我地:咁有無劍魚?
職員:你自己睇menu啦 有咪有 但我記得係無🤷🏽‍♀️
我地:咁有無牛舌?
職員:你叫啦 無我會話你聽 我都唔記得🤯
我地:咁要赤身刺身
職員:我幫你落咗先啦 我唔記得有無 轉頭幫你睇🙄
每一句態度加表情都好串🤐

總結,雖然南瀛水產價錢偏貴,服務質素非常值得改善,但食物質素真係幾高,所以再光顧機會都大😶😶
甲羅燒
活飽魚