Restaurant: Wall Is Eat
Terms & Details:
2020-01-30 662 views
一早就知有間可以打卡又有質素嘅cafe☕,但一直都就唔岩時間,而且訂位又需時,所以就無潮聖,遇岩今日係年廿八,應該唔多人,可以慢慢返吓牆,又唔洗同人迫,可以每個角落都影吓相📸油麻地M1 Hotel🏨1/F,估唔到係間hotel中嘅綠洲,去到門口,已經有位打吓咭,雖然每個位嘅擺設唔同,但唔會覺得好突兀。抬與抬之間,都有一定空間,而每抬都有唔同嘅打咭位,可以影到爆📸,有時間就可等到人少d再影個遠景🔭店員好nice,一坐低就放低飲品,可以抖一吓先點餐,而且飲品係有驚喜,檸檬蝶豆花🍹,好清新又靚又好飲😍😍美國香炸雞亦(4隻)~即炸即上,咬落勁熱,唔會太干而有肉汁,雞亦上有自制BBQ醬,十分惹味,再配上黑醋沙律菜🥗,減低罰惡感,覺得無咁熱氣🤭🤭4隻2人食剛好,可以有quote 食甜品🥰🥰但如果改做烤就更好,因為有點覺得太熱氣慢落豬🐷(黑毛豬串燒)~有3大串,而且非常大碟,黑毛豬串燒保留到肉汁,有口感,但味道偏淡,落少少鹽或醬汁就剛好,最有驚喜就係配菜~~~炸蕃薯,真係非常好食蕃薯好爽甜,真心推介👍🏻但2人食,真係只食到2串,覺得有點浪費明太子蟹🦀肉扁意粉~意料軟硬適中,蟹肉成個雪糕球咁大,一d都

美國香炸雞亦

慢落豬

明太子蟹肉扁意粉

明太子蟹🦀肉扁意粉~意料軟硬適中,蟹肉成個雪糕球咁大,一d都唔小氣,而蟹子好似幫蟹肉帶左頂帽咁,好攪笑😂,明太子醬好cream,食到唔停口,非常滿足,十分飽肚
陪你去看流星雨

陪你去看流星雨~平時都唔會係餐廳點甜品 但望到個名,都忍唔住叫左🤭🤭其實佢擺設都好花心思,做左個星河出嚟,配上朱古力球雪糕,雖然味道一般,但打咭一流📸一路食一路唸,好想有人陪我睇流星雨🌠

呢間可以一去再去嘅cafe,如果有時覺得心好累時,可以搵個方輕鬆吓,唔唸野,都係一種減壓方法

2020-01-22
美國香炸雞亦