2021-10-06 16181 views
今年媽咪生日我們到Promenade 西餐廳慶祝🥳🎂,位於紅磡都會道7號都會海逸酒店7樓, 揸車去有三個鐘頭免費泊車,非常方便👍🏻。 之前食過一次覺得自助餐水準算高, 今次決定帶媽咪嚟試下☺️。 打電話訂枱的時候店員教我們在網上eshop先畀$300💵 deposit, 就可以埋單有八折優惠😍,另外我加$48做生日牌🥳和一件芝士蛋糕🎂。 先講餐廳的服務, 這裏的店員每一位都很細心👌🏻, 收碟和斟水的速度非常快, 亦很有禮貌的💕。 食物種類都算很多, 海鮮方面有法國生蠔🦪、 冰鎮熟龍蝦🦞、長腳蟹🦀、凍蟹🦀、 翡翠螺🐚、凍熟蝦🦐和青口🦪。 法國生蠔細細隻, 蠔味濃郁。 冰鎮熟龍蝦好多膏,啖啖肉夠鮮味😋。 長腳蟹和凍蟹味道鮮甜, 凍熟蝦爽口新鮮, 翡翠螺和青口我沒有試。 刺身種類有幾款, 我最喜歡帶子刺身, 味道鮮甜。 壽司我只吃了 一件螺肉軍艦🍣, 味道正常。 熟食方面一定要食鴨肝多士🤤和牛扒🥩, 鴨肝入口即溶👍🏻, 配上香脆的多士好好味。 牛扒肉質軟腍,正! 記得要食天婦羅🍤, 炸海蝦和炸番薯🍠都很美味。熱葷方面, 豬髀肉和啤酒烤雞都不錯哦! 另外我還有食芝士🧀和風乾火腿🥓, 配上蜜瓜🍈更

熟食方面一定要食鴨肝多士🤤和牛扒🥩, 鴨肝入口即溶👍🏻, 配上香脆的多士好好味。 牛扒肉質軟腍,正! 記得要食天婦羅🍤, 炸海蝦和炸番薯🍠都很美味。熱葷方面, 豬髀肉和啤酒烤雞都不錯哦! 另外我還有食芝士🧀和風乾火腿🥓, 配上蜜瓜🍈更加好味。 實在太多種類,所以沒有吃沙律菜。

甜品方面😍有榴槤班戟、梳乎厘、鮮奶燉蛋白、杏汁燕窩、榴槤批、tiramisu和各款蛋糕, 多到不能盡錄, 最後點都食返杯haagen dazs雪糕🍦, 完美的一頓自助餐🥰。

整個用餐體驗都非常開心👍🏻, 無論環境、服務、食物質素、都是性價比高的💯。
自助餐

龍蝦和長腳蟹