Vision 8

一入到餐廳,就會見到對住門口嘅花花牆🌸,同埋有塊釘滿即影即有相片嘅板,仲有播住英文情歌🎶,覺得幾好氣氛。之後店員就好客氣咁招呼我地,遞上menu。我地點左一個黑松露菌威靈頓牛柳🥩,一個蜜汁燒德國鹹豬手🍖。店員仲好細心問我地想一齊上菜各自食,定係分開上菜share食,因為擔心啲食物凍咗會影響質素。最後我哋問過佢意見,決定食咗威靈頓牛柳先,再上鹹豬手。威靈頓牛柳嘅表面係一個大酥皮,店員先俾我哋影相再幫我哋切開3份。牛柳大概係七成熟,肉質啱啱好而且肉味香濃。配上黑松露菌同酥皮,一齊放入口有一種好match又好rich嘅感覺😋配菜都唔馬虎,有一片片焗薯同一啲蔬菜,焗薯配有芝士,口感豐富。我哋食到差唔多,店員就示意我哋準備上豬手。同樣係先俾我哋影相,再幫我哋切開。豬手腳皮燒得啱啱好,因為用蜜糖燒所以有甜甜地嘅味道🍯,加上燒到脆卜卜,配上熱辣辣嘅豬手肉🔥,又係一個好match嘅感覺。不過豬手本身冇乜味,要用佢俾我哋嘅bbq醬調味,有少少美中不足。因為係生日dinner,訂枱嘅時候都一早order左心太軟再加寫名。當我哋都食到七七八八,店員就好識做咁端出心太軟同蠟燭,仲主動問我哋使唔使幫手影相。心太

因為係生日dinner,訂枱嘅時候都一早order左心太軟再加寫名。當我哋都食到七七八八,店員就好識做咁端出心太軟同蠟燭,仲主動問我哋使唔使幫手影相。心太軟比起一般嘅較為苦,但我認為還可接受。再加上老闆會畫畫,成個感覺好細心好有心思🥰

總括而言,餐廳氣氛好舒服又有情調,店員嘅服務態度都好好,又有禮貌又細心,食物都好出色,係一間高質嘅餐廳!
2020-04-06
Celebration