2010-07-13 39 views
今次係我第2次去"美都餐室"食嘢.第一次去係因為上網search到e間餐廳開咗好耐,好有歷史,同埋有電視劇係度取過景,所以就黎睇睇,同埋影下相.第一次黎,坐係度睇餐牌時就俾d價錢嚇一嚇,因為我覺得d嘢食比出面餐廳d嘢食貴咗d,同埋最少個人消費要$15.不過一場黎到,都要食小小嘢la,所以就叫咗個"煎西多士"同埋一杯"紅豆冰",試下好唔好味先.雖然貴咗d,但味道都唔錯,個西多士"真係好好食,唔會太甜,唔膩,正!隔咗一個星期,我又去多一次.上次係食下午茶,而今次就同個friend去食lunch.今次我叫咗杯"熱奶茶"(因為見個杯特別,所以叫黎影下相)&一個叉燒湯麵.我覺得餐廳員工d服務態度都ok la,當我叫"叉燒湯麵"時都會同我講返佢地唔會用公仔麵,問我要粗麵定幼麵.而裡面環境都乾淨同舒服.不過今次食嘅嘢,我就覺得味道冇咩特別,同出面餐廳o個d差唔多la.2次去"美都餐室",我都係上2樓坐,因為我覺得2樓d冷氣涼d,同埋有一部舊式收銀機係樓梯隔離.我覺得"美都餐室"係一個幾好嘅影相地方,但食嘢方面就一般la~

)&一個叉燒湯麵.

煎西多士
奶茶