「哈豆」對觀塘打工仔一啲都唔陌生😌早幾年前🐻喺觀塘老母返工嗰陣,「哈豆」簡直係飯堂,價錢抵食之餘味道又高質,每星期起碼食一次😆近排見到餐廳出咗巨型刨冰🍧咁吸引緊係立即約埋舊同事開餐🤪.餐廳由台灣人主理🇹🇼牆上都畫滿台灣風景畫🌄 出餐位上嘅黑板更畫滿台灣人氣電影、電視劇劇照,充滿回憶殺🤣.🍧黑冰河畔溫泉💰$98充滿詩意嘅甜品名😂刨冰淋上低糖仙草糖水,底下放滿芋圓,再鋪上自家製特濃黃豆粉花生奶蓋及香芋雪糕🍨刨冰入口有陣陣仙草味,唔會好甜😛澎湃嘅奶蓋充滿超濃郁花生香,香芋雪糕味道香濃到我以為食緊芋泥🤣伴以刨冰啱啱好👍🏻三色芋圓口感煙韌😙份量大到兩個人都食唔晒,三四個人分都得🤓.🍴走心牛肉蕃茄湯麵💰$78湯頭濃厚而不膩,集蕃茄酸甜及牛肉香氣於一身,另帶點微辛😋麵條軟硬適中,掛湯一流😚牛𦟌燉得非常軟腍,有入口即溶感覺☺️.🍴台灣滷水拼盤💰$58有牛𦟌、雞翼、豬腳、豆腐、滷蛋💕所有食材都好入味,滷水香甜濃郁❣️.🍹哈豆鮮果茶💰$52清香茶底配以多種水果🍊味道酸酸甜甜,好清新😌大大杯飲極都有😆.🍵台北三峽碧螺春茶💰$59碧螺春芳香甘醇,解膩一流😙

🍧黑冰河畔溫泉

🍹哈豆鮮果茶
💰$52
🍵台北三峽碧螺春茶
💰$59
碧螺春芳香甘醇,解膩一流😙
黑冰河畔溫泉
走心牛肉蕃茄湯麵