2021-10-21 31 views
餐廳職員知道係我同老公既結婚週年晚餐立即遞上一本好有意境既餐牌,好窩心❤️環境舒服背景音樂幾好聽,服務都好周到,食左一頓驚喜又愉快的晚餐🥳我、老公 & 仔 叫左3 sets dinner,揀唔同既野食一齊share,黑松露忌廉湯好濃味,夠熱,正Set dinner小食我地揀晒3款不同,鵝肝要加$30,係超抵俾,因為好大塊厚身,肥美,隔離白色係蘋果蓉,同鵝肝一齊食好夾超好味😋超讚❤️另一款芝士煙肉焗啡菇都好juicy味道豐富👍🏻好味最後呢款小食- 明太子青椒好驚喜,餐廳職員叫我哋要打直接,一切開有爆醬明太子🤤🤤嘩不得了,好新奇又滿口明太子醬,呢個我地3個唔夠分🤣沙律有2款,另一款掛住食唔記得左影🙈想講呢個牛油果蟹肉沙律係牛油果控必揀吖😍未食已經覺得好吸引,果肉軟熟夠晒淋,又有蛋香,係高質嘅牛油果🥑配埋蟹肉蟹子幸福感十足無得彈,食完好想返屋企試下整黎食感覺好似食左好多款美食咁,終於都主菜派場喇🤣🤣我地揀左3款,其中個日本蠔意大利飯我都未開始認真影就俾我條佬「畢」左黎食😂影唔到靚相🙆🏻‍♀️蠔味十足同意大利飯好match好好味😋呢款14小時慢煮油封鴨髀係餐廳侍應推薦我地,擺盤有心思❤️佢哋話真係用咗
黑松露忌廉湯

香煎鵝肝

另一款芝士煙肉焗啡菇都好juicy味道豐富👍🏻好味
芝士煙肉焗啡菇

沙律有2款,另一款掛住食唔記得左影🙈

牛油果蟹肉沙律

呢款14小時慢煮油封鴨髀係餐廳侍應推薦我地,擺盤有心思❤️佢哋話真係用咗14小時慢慢地熬出嚟😮髀肉軟淋好入味,唔「鞋」好難得,點埋個source更調到個味出黎,唔錯👍🏻
14小時慢煮油封鴨髀

另一款BBQ ribs 燒慢煮美國豬仔骨都高質,唔係梅梅地嗰種質感,好大塊抵食,個醬汁同出面食既ribs幾唔同,佢地話另外加咗strawberry source甜甜地好夾好味😍
慢烤美國豬仔骨

食埋甜品就好滿足喇😌❤️奶凍香滑重奶🍮
餐廳仲特意地幫我地點左一口蠟燭祝福我地👩‍❤️‍👨🤣😍
意式奶凍

最驚喜同要多謝既,係餐廳送左一張即影即有相俾我地留念❤️好有心思吖🥰😙我同老公都好滿意❤️埋單仲有8折😁好抵吖
所以決定幫佢地寫我第一次既食評☺️

黑松露忌廉湯