小火山 (Closed)

The Volcano
2024-04-25 252 views
今日同朋友去小火山食佢新岀嘅太大鑊冬蔭海鮮麵,得知佢地做到5/5,真係好唔捨得🥹因爲食物好味,員工服務好,星期五、六、日仲有live band👍🏻我地晚市時間到,好快入坐,食物都好快到。🥢蝦片蝦片每片都好大塊,鮮蝦香味好脆口👍🏻仲有個店家自己整嘅冬蔭功醬點蝦片食。🥢泰大獲冬蔭海鮮麵大獲麵真係好壯觀,四隻大扇貝好厚肉,蝦都好大隻又彈牙,舖低嘅公仔麵係吸收哂啲冬蔭湯味,冬蔭湯好好味,酸味同鮮味都有,有小小辣椒一邊煲住,令味道更豐富,真係好有食慾💯💯如果需要加湯烚其他食物,店員係會1+1清水同冬蔭功湯咁樣加,咁就唔會太濃味或者無味👍🏻我地另外叫左幾款火鍋配料🥢泰式豬梅花肉片豬梅花撈完雞蛋再拎去烚,食落好軟腍,份量都好多🥢竹笙蝦滑呢款菜式幾有創意,兩樣野我都好喜歡食,吸哂啲冬蔭功湯味真係好正🥢手打流心鹹蛋黃墨魚丸墨魚丸好爽口,咬開爆左啲鹹蛋黃漿岀黎,好滋味👍🏻🥢十八碌扮十八碌扮係菠蘿冰,飲落清甜夠哂凍🥢勿跑扮勿跑扮係椰子沙冰,白雪雪嘅沙冰好靚,飲落好有椰奶香,用嚟解辣真係好正👍🏻成餐晚餐同朋友都食得好開心💯食物好食,另外想盛讚員工呀康服務真係好好,落枱每樣嘢都會介紹,主動幫忙加湯,好有禮貌💯💯

我地晚市時間到,好快入坐,食物都好快到。

🥢蝦片

🥢泰大獲冬蔭海鮮麵

我地另外叫左幾款火鍋配料
🥢泰式豬梅花肉片
豬梅花撈完雞蛋再拎去烚,食落好軟腍,份量都好多

🥢竹笙蝦滑

🥢手打流心鹹蛋黃墨魚丸
墨魚丸好爽口,咬開爆左啲鹹蛋黃漿岀黎,好滋味👍🏻

🥢十八碌扮
十八碌扮係菠蘿冰,飲落清甜夠哂凍
🥢勿跑扮

成餐晚餐同朋友都食得好開心💯食物好食,另外想盛讚員工呀康服務真係好好,落枱每樣嘢都會介紹,主動幫忙加湯,好有禮貌💯💯💯
  • 蝦片任食
  • 竹笙蝦滑