2024-05-14 221 views
朋友今天剛乘直通巴士由番禺返港, 在太子總站落車,  近近地, 我們約好去 好燒式串燒專門店, 食串燒飲啤酒.   此店近地鐵站, 交通極方便.    有兩個地鋪位.在門外看餐牌,   好燒式 10週年優惠,   澳洲龍蝦 $78/半隻.   嘩!  好吸引. 店內面積大,  座位多, 檯上備有彩色餐單, 可自行點菜.   食物種類有海鮮多款. 肉類有豬, 牛, 羊, 雞.   另有蔬菜, 扒, 小食,  意粉, 飯. 牆上更有多張彩畫介紹食品,  落單無難度. 飲品有啤酒, 果汁氣水.   我們叫了大枝裝朝日啤酒.   夠冰凍.第一輪串燒, 落單後約 20分鐘, 熱熱 地送上,   配備醬汁:  孜然/麻辣/泰式酸辣汁. 安格斯牛肋串/  西班牙牛柳串/ 雞中翼兩隻/ 豬頸肉串/ 黑毛豬辣串/ 煙肉串, 好香啊! 豬頸肉串,  肉質不錯,  燒得焦香微脆, 肉味濃厚.安格斯牛肋串,   濃郁牛香, 肉汁豐富, 生熟度剛好.  牛柳串,  鬆軟,  有肉汁, 超好味.    又可以加點麻辣醬,  口感幾剌激.雞中翼兩隻,   燒得外皮香脆,  金黃色, 雞肉 嫩滑.  yummy.煙肉
店內面積大,  座位多,
 檯上備有彩色餐單, 可自行點菜.   食物種類有海鮮多款.
牆上更有多張彩畫介紹食品,  落單無難度.
 豬頸肉串,  肉質不錯,  燒得焦香微脆, 肉味濃厚.
豬頸肉串
安格斯牛肋串,   濃郁牛香, 肉汁豐富, 生熟度剛好.
安格斯牛肋串, 牛柳串
雞中翼兩隻
煙肉串,  薄薄的煙肉,  包著露筍,  輕燒後帶出煙肉香味,  露筍爽口.
煙肉串
龍蝦每人半隻, 我叫的是蒜蓉燒, 朋友叫的是用芝士焗.  上檯熱騰騰,  好大隻真吸引.
芝士焗龍蝦, 芝士滿滿, 賣相不俗.
芝士焗龍蝦
用蒜蓉牛油燒, 有牛油香味,  蒜蓉龍蝦食得滋味.
蒜蓉燒龍蝦,
龍蝦厚肉,  外皮微微焦脆, 燒得肉嫩多汁, 芝士好香口.
豬仔髀, 兩支骨, 外面燒得焦香微脆, 肉質嫩滑多汁, 美味.
豬仔髀, 兩支骨
泰國露筍, 清甜夠嫩好好食.
泰國露筍
低溫紐西蘭羊扒兩支骨, 火侯控制得好好, 肉質和口感不錯, 冇羊騷味, 食得滿意.
低溫紐西蘭羊扒兩支骨
燒鳳梨, 蜜味清甜,  熱食更甜美.
燒鳳梨
食材選料很好, 價錢屬中等, 食物燒出有質素, 服務同環境都理想, 食得開心.
豬頸肉串
安格斯牛肋串, 牛柳串