見到網上唔少人推介E一間主打波希米亞風裝潢嘅靚靚打卡Cafe,一直都好想去試一試,今日咁啱去開長沙灣,就趁E個機會去滿足打卡同食嘢嘅願望喇!😝一入到店鋪就俾佢門口嘅韆鞦吸引住,唔少人都會係E個位置打卡架。係店員安排好座位之後,就準備點餐開餐喇!😋香煎慢煮安格斯牛板腱配阿根廷青醬(生酮)安格斯牛煮得靚靚同恰當嘅生熟度,肉質入口juicy,配埋個阿根廷青醬,帶出牛嘅色香味。餐廳跟上生酮飲食嘅潮流,推出E款菜式,相信會係注重體重控制朋友嘅福音。💪🏼香煎紐西蘭羊架配薄荷乳酪醬薄荷乳酪醬質感輕盈,淡淡的薄荷味。羊架煎得恰到好處,近骨位置脂肪位羶味突出。切一口羊肉再配以creamy嘅薯蓉就啱啱好。👻Boholic Secret相信係espresso tonic加上檸檬,遠遠都已經比杯上塊檸檬吸引住😎 熱espresso加上凍tonic water製造出嚟嘅濃厚泡沫令杯飲品昇華到另一層次!Strawberry Avocado Smoothie E杯少女心滿滿嘅飲品,淨係飲杯嘅外觀已經好賞心悅目,飲落有濃郁嘅士多啤梨味,但又唔會太甜!Creamy又有奶味,推薦一試!😜甜品我哋揀咗焦糖卡士達梳乎厘班戟,

Boholic Secret

Boholic Secret、Strawberry  Avocado  Smoothie

Strawberry Avocado Smoothie

法式焦糖卡士達梳乎厘班戟

甜品我哋揀咗焦糖卡士達梳乎厘班戟,芝士奶蓋再加上表層微微既焦糖脆,望落去好heavy但係食落去其實好light,甜度適中!梳乎厘內層濕潤有空氣感,外層少少厚實,一齊食用就啱啱好。👻

Cafe裝修又靚,嘢食睇得又食得,店員服務態度又良好,Boholic係我會回頭嘅餐廳之一!👍🏻

2022-01-03
Type of Meal
Lunch
法式焦糖卡士達梳乎厘班戟
  • Strawberry  Avocado  Smoothie
  • Boholic Secret