2021-03-25 110 views
雖然Crêpe係法式, 但呢間店係加拿大過江龍有唔同款式嘅甜鹹法式Crêpe, Lunch set 會包埋Soup/Salad🥗, Coffee (+💰10 轉左Nutella Latte🥰 原價要💰46)要讚嘅係佢嘅Crêpe皮軟身, 即叫即做, 唔會過厚/太乾😋✨Crepe Francais 💰169 (Lunch Set)💫評分: 8.8/10📝油封鴨髀crepe, 估唔到佢會喺入邊有勁多鴨髀肉, 拆晒肉出嚟食囉勁方便, +埋cheese好邪惡, 食落香口, 上面有隻大鴨髀, 打卡一流, 啲洋蔥仲要煮得好林好入味, 配埋一齊食口感一啲都唔單調, 有驚喜😍貪心嘅我揀咗一個甜一個鹹🤣兩個人share嚟食🤣✨Cafe Gourmand💰99💫評分: 7.5/10📝甜嘅Crêpe,整體係有啲heavy, Crêpe面有朱古力脆餅同rum sauce, 入面就有朱古力醬, 咖啡&cream cheese, 自己覺得個rum sauce唔係幾match🤣, 可能因為食唔慣🤣ℂ𝕒𝕗𝕖 ℂ𝕣𝕖𝕡𝕖📍中環威靈頓街15B號地舖(中環🚇 D2 出口行3分鐘就到)💫評分: 8/10💬再去嘅話一定會揀兩個

Crepe Francais

💫評分: 8.8/10

貪心嘅我揀咗一個甜一個鹹🤣兩個人share嚟食🤣
Cafe Gourmand

✨Cafe Gourmand💰99
💫評分: 7.5/10

ℂ𝕒𝕗𝕖 ℂ𝕣𝕖𝕡𝕖
📍中環威靈頓街15B號地舖
(中環🚇 D2 出口行3分鐘就到)

💫評分: 8/10
💬再去嘅話一定會揀兩個鹹嘅Crêpe, 可能自己唔係好鍾意食啲偏甜嘅野, 其實好多人都會食佢個Apple crumble嘅Crêpe, 見到個Menu有咁多選擇你都會唔知揀邊樣好, 不過佢個Crêpe皮真係唔錯🥳

想睇更多美食可以去Instagram @hoisumeat

❣️其他分店❣️
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
(尖沙咀🚇 N4 出口行2分鐘就到)
Nutella Latte

#cafecrepe #crepehk #crepehongkong #中環黃店 #尖沙咀黃店 #centralcafe #黃色經濟圈 #黃店 #黃店地圖 #香港人加油 #懲罰黃店 #中環美食 #尖沙咀美食 #香港美食 #黃店cafe #黃cafe #cafehopping #cafe #cafe黃店 #hkcafe #cafehk #hkcoffeeshop #hkcoffeelover #hongkongcafe
Crepe Francais
Nutella Latte