Flames (Hung To Road)

2023-11-25 63 views
上次去過黃埔嗰間,今次黎觀塘呢間試下~ 可能因為地方大啲,所以更加有空間感~ 裝修以淺既木色🪵同黑白灰為主,設計簡約,仲有開放式酒吧同紅酒展示牆🍷,門口亦都有好多綠化植物🌳,加上暗暗地咁幾有情調,環境闊落,幾啱傾計~ 野食既選材同配搭都唔錯~(5 😍 係滿分,🤩係半分)香煎北海道帶子蔬菜沙律 ⚪️🥗 - $148 (好味指數:😍😍😍😍🤩)呢個帶子⚪️真係有驚喜🤩 感覺係用左刺身帶子⚪️,幾大隻同飽滿厚肉🤩 煎到恰到好處,食落有啲焦香,鮮味更加出,口感幾鮮嫩甘甜,中間係半生熟既,口感更加正🤤 配埋香甜既燒汁🔥就更加惹味👍🏻 旁邊就有有啲酸酸甜甜既紅莓🍓同新鮮爽脆既沙律菜🥗,個醬微酸,感覺幾refreshing,同埋難得既係個醬撈得好均勻,唔會話中間啲菜無汁,食晒之後又唔會見到個底有好多汁~燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉 🦐🍣🟠🦞🍝 - $158 (好味指數:😍😍😍🤩)上面有隻既大既蝦🦐,燒過🔥之後幾香口,爽口彈牙,味道鮮甜,如果蝦味🦐再出啲就更加好~ 加上有喺蝦🦐既背部𠝹左一刀,所以好易就可以將肉同殼分開~ 扁意粉🍝煮到幾煙韌,而且扁左個橫切面闊啲就可以掛多啲汁,索晒龍蝦🦞既鮮味🤤 龍蝦🦞味如果再

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
香煎北海道帶子蔬菜沙律

燒大蝦三文魚籽龍蝦汁扁意粉

上面有隻既大既蝦🦐,燒過🔥之後幾香口,爽口彈牙,味道鮮甜,如果蝦味🦐再出啲就更加好~ 加上有喺蝦🦐既背部𠝹左一刀,所以好易就可以將肉同殼分開~ 扁意粉🍝煮到幾煙韌,而且扁左個橫切面闊啲就可以掛多啲汁,索晒龍蝦🦞既鮮味🤤 龍蝦🦞味如果再出啲就更加perfect~ 個汁夠晒creamy,加上有鹹香又甜甜地既卜卜脆三文魚籽🟠,一咬開就感覺到鮮香四溢,有魚🐟既脂膏香~
蟹肉巴馬臣芝士番茄忌廉意大利粉

蟹肉巴馬臣芝士番茄忌廉意大利粉 🦀🧀🍅🍝 - $158 (好味指數:😍😍😍😍)
另外一個意粉🍝小編就想試下蟹肉🦀 ,感覺都唔錯👍🏻 蟹肉🦀既份量都幾多,每一啖都有🤩 質感綿密鮮甜,配埋微酸既番茄🍅就更加開胃,如果再酸啲就更加好食~ 另外因為落左巴馬臣芝士🧀,所以有種香濃既鹹香同埋有少少堅果🌰香味,亦都令到個長通粉🍝creamy啲~ 個長通粉🍝索晒個汁既精華,每條都多汁,煙煙韌韌咁唔會太腍都幾好食😋

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍