第三站

Station 3 Cafe
2024-05-09 80 views
Station 3位於金雞廣場25樓,一出𨋢口就見到佢哋嘅水牌因為出面坐咗好多人,店員特登比間房我哋坐~景觀好開揚,白色嘅裝潢睇落好舒服今次我哋食咗黑松露蟹肉配黑醋沙律、黑松露帶子鮮菌會意大利飯、煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉另外仲加咗$38要田園沙律同埋蛋糕~落咗單之後好快就送咗兩碗田園沙律已經唔係第一次食station 3 cafe嘅黑松露蟹肉黑醋沙律,沙律菜非常新鮮,加埋蕃茄配上黑醋汁,成個感覺好清新,呢盆大沙律好開胃蟹肉份量好多,足以撈埋成盤沙律🥗黑松露帶子鮮菌燴意大利飯嘅黑松露味道香濃,意大利飯口感好有咬口,再加埋好多帶子同埋菇菇,呢個午餐嘅香氣濃郁度提升煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉係最後上嘅,大量嘅蕃茄醬配以小蕃茄相得益彰,擺盤精緻~三文魚卷成玫瑰花形狀味道方面,我覺得茄醬味道濃郁,加埋菇菌令啲碟意粉更有口感,再加埋我問Staff拎嘅tabasco更好食食完lunch set之後再叫起甜品,今次叫咗一個藍莓芝士蛋糕同埋紐約芝士蛋糕~餐廳嘅擺盤好有特色,有糖漿忌廉及玫瑰花作裝飾,再灑上糖霜/朱古力粉,充滿濃厚嘅芝士味道

蟹肉份量好多,足以撈埋成盤沙律🥗

• 黑松露帶子野菌燴意大利飯
  • 田園沙律