2022-02-04 1237 views
喺openrice order 外賣自取, pick up 準時, 簡單望過冇漏單。返到屋企打開盒先發現其中一個羅漢齋腸粉變咗做幼滑齋腸粉。上openrice 再睇一睇發現佢哋已經將羅漢齋腸粉list 咗做「暫不供應」。打電話去問,佢哋先同我講原來冇晒羅漢齋腸粉所以改咗另外一款俾我。但係我pick up 嘅時候冇人同我解釋過, 再睇一睇價錢, 佢改嗰一樣價錢唔一樣,平$8。佢哋認為客人一定會鍾意幼滑齋腸粉?認為唔需要同客人解釋?認為可以自己幫客人揀另一樣腸粉?唔同客人講係因為認為佢唔會分辨到有唔同?$8 跌咗好閒,問題係佢當客人係傻。喺電話度亦都冇覺得唔好意思,只係話下次去幫襯先幫我改返。我同佢講個價錢有分別,佢話下次去幫襯會找返俾我。即係一定要再幫襯佢我先可以攞返我本身應得嘅?!呢間餐廳真係巴閉。
$8 跌咗好閒,問題係佢當客人係傻。
2022-02-03
TakeAway