2018-09-25 1570 views
因為生日放自己大假,好臨時咁尋日約,今日見。就舊朋友工作地點,叫佢揀餐廳,俾左3個option,東南亞菜式向來喜歡(errr其實好食就咩菜式都喜歡),咁岩早幾日同其他朋友都係食西餐,唔洗一分鐘就決定食呢間今日係紅日,中環食野完全唔洗驚冇位。我地2點先去食,仲可以坐窗邊位。一行4女士,叫左4樣野食,各一飲品,埋單每人$200有找蝦醬炒椰菜苗。不嬲唔係街食菜(只食屋企煮嘅菜),但未試過椰菜苗就食下。又幾好食,可以用爽脆形容。印尼炒飯。有2串串燒,豬?我冇睇menu,係咩都冇所謂。蝦片另上,初時見到一條條以為係薯條,望真先知係蝦片。飯份量算多,好食。印尼醬燒魷魚。個醬汁好多野,味道幾好,但講唔出係咩味。魷魚唔韌,燒得岩岩好。爪哇醬燒雞。初頭睇係睇到半隻,睇睇下見到呢個菜名又出現,可以叫細份d。為左食多款,所以叫左呢份細嘅。上到枱,其實都唔細,係雞全脾。朋友話覺得個味好泰式,但我唔覺。唔乾,惹味,配返印尼炒飯,正。叫左2個椰青,正常味道,都幾大個印尼烘焙茶,甜嘅茶,茶味唔濃,講唔出咩味滴滴咖啡,練奶底,冇試到,應該正常廁所有驚喜,除左洗手液,仲有護手霜,最特別係漱口水。我呢個大鄉里,好少過海食
一行4女士,叫左4樣野食,各一飲品,埋單每人$200有找
燒雞和燒魷魚和椰菜苗

印尼炒飯

叫左2個椰青,正常味道,都幾大個
椰青

印尼烘焙茶,甜嘅茶,茶味唔濃,講唔出咩味
滴滴咖啡,練奶底,冇試到,應該正常
廁所有驚喜,除左洗手液,仲有護手霜,最特別係漱口水。我呢個大鄉里,好少過海食飯,第一次見有咁貼心嘅用品

朋友們其實算細食,先叫得一個主食,如果唔係$200應該埋唔到單。不過又咁,如果唔飲椰青,應該可以平d嘅
2018-09-25
Type of Meal