星期日lunch time去到位於荃灣海之戀商港嘅豆乳狂人,座位安排上似food court要自己搵位,當時去到亦好好彩有位坐😆雖然食物價錢比平時食開嘅傳統上海小店貴,但勝在裝修舒適,所有graphic都設計得好靚,而且食物質素都唔錯,夠創新之餘種類亦都好多㗎🤍感覺係間好台式嘅豆乳製品店♪.▫️鮮芋泥豆乳 $32(7/10)佢比想像中更加唔甜,可以飲到豆乳原始嘅味道,卻唔會有豆腥味♥︎而芋泥香唔算好濃,屬於淡淡溫和type,起初我仲係到搖枝飲品,諗住芋泥同豆乳會mix埋一齊,但原來係唔會,雖然分開兩層但其實我每啖都飲到芋泥同豆乳( ˶ˊᵕˋ)੭.▫️狂人粢飯 $32(7.5/10)好驚喜🥰從未食過粢飯嘅油炸鬼係脆卜卜(都可能我唔算成日食粢飯?),好好食😋暖笠笠嘅糯米可以再煙韌少少,包住夾雜少量芝麻同充滿咸香嘅肉鬆,再加上炸菜確係幾正,如果再爆餡少少我會更滿足(˶ˊᵕˋ˵).❥…食物味道未算驚為天人,但因為種類繁多,好多口味都好吸引,加上地點就腳,所以之後有機會都會再回訪(⑉︎•ᴗ•⑉︎).如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b
▫️鮮芋泥豆乳 $32(7/10)
鮮芋泥豆乳

▫️狂人粢飯 $32(7.5/10)
狂人粢飯

鮮芋泥豆乳