2024-05-06 146 views
嚟到荃灣呢間日式家庭式嘅Cafe一入到去個裝修好親切仲有好多書喺度俾大家睇除咗有便當套餐之外,佢仲有三文治嘅套餐同埋呢一個調色版嘅甜品見到旁邊嘅人都有叫,但想食嘅嘢真係太多呢啲真係要留返下次先😢我哋叫咗3款熱菜+1款冷菜嘅一汁多菜定食熱菜有和風黑松露烏賊堡(墨魚漢堡)-黑松露嘅味道幾濃郁,配搭埋墨魚嘅鮮味,幾好食得來又幾彈牙安格斯牛櫛瓜卷配自製洋蔥蘋果醬 五成熟 -冇諗過定食都可以選擇肉類嘅熟度,入邊仲食到一片片嘅翠玉瓜同埋秘製Masala雞-醬汁嘅味道好濃郁,非常開胃冷菜就叫咗左口魚秋葵伴柚子醋櫻花蝦-左口魚嘅油脂好濃郁,配搭埋秋葵都非常之解膩白飯我哋仲追加咗櫻花蝦+醬油,有咗櫻花蝦嘅加持,成碗白飯即刻變得勁鮮甜飲品方面就叫咗接骨木花蜜配青檸(熱),就非常之潤喉食完正餐當然唔少得要試吓佢嘅邪惡甜品油治及輕忌廉,係呢排日本東京興起嘅甜品將兩塊多士油炸之後再放上輕忌廉,之後再加上唔同嘅配料同埋麻糬柚子開心果多士加麻糬-開心果碎好澎湃,輕忌廉層次做得唔錯,加埋麻糬嘅口感食落去好滿足另外我哋仲叫咗個藍莓多士加麻糬,今次有埋生果同埋藍莓醬嘅加持,令到整份多士有多少少清新嘅感覺,麻糬嘅份量都好多

嚟到荃灣呢間日式家庭式嘅Cafe
一入到去個裝修好親切
仲有好多書喺度俾大家睇

我哋叫咗3款熱菜+1款冷菜嘅一汁多菜定食
熱菜有和風黑松露烏賊堡(墨魚漢堡)
-黑松露嘅味道幾濃郁,配搭埋墨魚嘅鮮味,幾好食得來又幾彈牙
安格斯牛櫛瓜卷配自製洋蔥蘋果醬 五成熟
-冇諗過定食都可以選擇肉類嘅熟度,入邊仲食到一片片嘅翠玉瓜
同埋秘製Masala雞
-醬汁嘅味道好濃郁,非常開胃
冷菜就叫咗左口魚秋葵伴柚子醋櫻花蝦
-左口魚嘅油脂好濃郁,配搭埋秋葵都非常之解膩
飲品方面就叫咗接骨木花蜜配青檸(熱),就非常之潤喉

食完正餐當然唔少得要試吓佢嘅邪惡甜品
油治及輕忌廉,係呢排日本東京興起嘅甜品

柚子開心果多士加麻糬

鍾意食麻糬嘅朋友記得要試吓