2019-10-14 2664 views
最近最矚目嘅就係尖沙咀嘅K11musea新商場,我同爸爸都唔執輸朝聖一下,商場裏面都開咗很多食肆!簡直會令人有選擇困難症。其中我哋見到一間海陽居酒屋!就人左去試下。居酒屋裝修很有格調,入到去令人好放鬆,服務員很有禮貌,專業嘅態度令我對餐廳好感度加分。我哋叫咗北海道帆立貝壽司,鯛魚壽司和火炙比目魚邊壽司。首先帆立貝厚肉鮮甜,絕對對得住價錢。而火炙比目魚油脂豐富,比目魚邊入口即溶,令人驚艷。月見雞肉棒($58) :雞肉棒皮薄肉嫩,鷄肉味濃郁!!原來餐廳使用了日本的走地雞肉,再加入洋蔥粒,雞軟骨碎等等攪拌而成。雞肉棒口感香脆可口。蘸上日本北海道雞蛋吃,滋味無窮。北海道十勝豚肉丼($198):十勝豚肉丼每塊都肉質鬆厚,味道帶點鹹鹹甜甜的。厚實但軟嫩的豚肉味道濃郁,豬肉的甜味在口中慢慢散開,帶有一少少油脂很適合下飯也非常美味!靜岡蜜瓜($98):店員先將蜜瓜平均切好再上碟!蜜瓜爽甜多汁,甜度很討好!簡直令人一食愛上!這蜜瓜為這頓晚餐錦上添花,令人好滿足。

北海道帆立貝壽司,鯛魚壽司和火炙比目魚邊壽司

北海道帆立貝壽司,鯛魚壽司
月見雞肉棒
靜岡蜜瓜
  • 月見雞肉棒,
  • 北海道帆立貝壽司,鯛魚壽司和火炙比目魚邊壽司,