2022-06-15 788 views
對於商場鋪嘅感覺都係連鎖式 又或者得個地點方面 但又麻麻地 但呢間日式Cafe好有驚喜啊!!🥳本身見到啲相好吸引 同同事全日喺公司都已經好期待夜晚呢餐飯🤣係咁睇食乜😂餐廳位放尖沙咀美麗華地庫 地方開揚 座位寬敞🍢月見雞肉棒串 $88OK係小女子唔識世界 第一次食呢樣嘢😂不過好鍾意呀😍雞肉棒外層燒得香脆 咬落啖啖肉!完全係肥厚雞肉 ,中間亦混合左啲雞軟骨,再沾上生蛋黃🥚口感有啲脆口但又帶一點juicy,覺得應該係一樣人見人愛嘅菜式😚🍟松露芝士薯條 • 蛋黃醬 $68我喺Cafe必點小食😂沒有薯條怎能成事🍟份量超多😳而且松露味非常香 一放上枱已經芬香撲鼻💨毫不留情地沾上邪惡七味粉蛋黃醬 滿分💯!🍛海膽奶油燉飯 $228未食之前已經見到呢一個選擇超級吸引 本來有啲擔心海膽會太過腥 但沒有啊😍成個Risotto都係充斥住濃郁嘅海膽味道 然後食到淡淡嘅白酒味 所以就自然唔會覺得海膽太過腥。仲要口感極Creamy 但又唔會覺得漏 都係誠意之作!!🧀抹茶奶油芝士 • 白玉丸子 • 焙茶脆餅 $88 又係晏晝見到Menu有呢個甜品🍮已經諗住夜晚要嗌🫶🏻好Creamy嘅Mascarpone Cheese

餐廳位放尖沙咀美麗華地庫 地方開揚 座位寬敞

🍢月見雞肉棒串 $88

🍟松露芝士薯條 • 蛋黃醬 $68

我喺Cafe必點小食😂沒有薯條怎能成事🍟
松露芝士薯條 • 蛋黃醬

🍛海膽奶油燉飯 $228

海膽奶油燉飯

🧀抹茶奶油芝士 • 白玉丸子 • 焙茶脆餅 $88

又係晏晝見到Menu有呢個甜品🍮已經諗住夜晚要嗌🫶🏻好Creamy嘅Mascarpone Cheese配上大量抹茶粉 唔漏唔會太甜 又有抹茶苦甘味 超鍾意!!仲要側邊配上原味同抹茶味嘅白玉丸子🍡超煙韌!如果底下焙茶餅嘅果道再出啲同脆啲會更佳🫶🏻

🍵Matcha Latte $52

即使有其他咖啡選擇 但係每次都抵擋唔到Matcha Latte嘅誘惑🥰同樣有抹茶的苦和甘🥰唔會重奶味 如果可以再濃郁少少就更好了

☕️Baileys Coffee $48

同事因為我想試 就嗌呢杯💙佢本身話可能會有啲甜 但係最後飲落唔係呀🤓有好香嘅酒味 但唔會搶左咖啡味 唔甜😙我都鍾意呢杯

之前都知呢間係同AUTM同一間公司 但埋單時再認真睇吓張單 先靈機一觸發現:「咦!MUTA咪就係AUTM嘅調轉??😳」嗯!有趣有趣!
松露芝士薯條 • 蛋黃醬
海膽奶油燉飯