2019-01-19 136 views
週末行完街,想搵返一個地方同老友靜靜地傾下計、食下野。今次我地試下上樓上舖食返個下午茶~我地一去到就好快被安排坐吧枱位~室內裝修好有心思,有好多花草佈置,感覺都幾舒服👍🏻由於之前未試過,我地主打叫佢地餐廳D皇牌人氣之選:1)草莓鮮奶$43🍓🥛飲落好多草莓果肉😻唔算太甜太漏士多啤梨同鮮奶調較份量比例恰到好處~最初以為中伏但最後令我地有驚喜👏🏼賣相不錯2)超級水果茶$45🍎🍋比我想像中大杯~賣相一般但一飲落去就知道水果茶所用到生果份量非常豐富:菠蘿、蘋果、雪梨、火龍果等等,啖啖果肉~味道入囗清新👍🏻叫野食就叫左龍蝦蟹肉包配薯角$168龍蝦同蟹肉份量都幾足料,上面鋪埋蟹籽增加咬囗感添呢!而每個包都內藏有牛油,食落非常香滑:)而薯角份量比較少,如果多返DD就perfect!熱辣辣好味道。而生菜配沙拉醬賣相怪怪,可能得兩塊咁少唔知食唔食好🤔,似裝飾多過會食用到~不過整體餐廳感覺算幾滿意,唔駛加一👍🏻環境闊落~旺中帶靜喺旺角多左一個食tea嘅好地方👍🏻
由於之前未試過,我地主打叫佢地餐廳D皇牌人氣之選:
1)草莓鮮奶$43🍓🥛
飲落好多草莓果肉😻唔算太甜太漏
士多啤梨同鮮奶調較份量比例恰到好處~
最初以為中伏但最後令我地有驚喜👏🏼
賣相不錯
2)超級水果茶$45🍎🍋
超級水果茶
比我想像中大杯~賣相一般
但一飲落去就知道水果茶所用到
叫野食就叫左龍蝦蟹肉包配薯角$168
龍蝦同蟹肉份量都幾足料,
上面鋪埋蟹籽增加咬囗感添呢!
龍蝦蟹肉包配薯角
而每個包都內藏有牛油,食落非常香滑:)
龍蝦蟹肉包配薯角
而薯角份量比較少,如果多返DD就perfect!

不過整體餐廳感覺算幾滿意,唔駛加一👍🏻
環境闊落~旺中帶靜
喺旺角多左一個食tea嘅好地方👍🏻
2019-01-19
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$256 (Tea)
超級水果茶
  • 龍蝦蟹肉包