2023-12-12 69 views
以家係旺角返工 ,一放工就可以盡情地掃街,係正既,今日我去左「阿里郎熱狗棒 」。之前見到有人介紹,已經好想食,今日終於食到啦。餐廳主打韓式熱狗棒,款式有10多款選擇,即點即炸,除了熱狗棒,還有韓式便當和韓式飯卷、漢堡包、小食選擇。All in one ($38)外層係炸過的薯條粒,口感非常香脆,中間夾著滿滿的芝士和香腸,芝味十足。Cheetos ($36)平時都成日食Cheetos既脆條,原來熱狗配上大量的Cheetos粉,小小微辣,味道非常夾,咬落去有長長的拉絲效果,味道好惹味又邪惡。Doritos Nacho ($36)Doritos我差唔多日日都會食以隻粟米片,熱加棒加上Doritos薯片,外層口感脆卜卜,內裏一樣有滿滿的芝士拉絲,好香口。牛肉韓式飯卷飯卷好香麻油味,配上牛蒡、紅蘿蔔絲、黃蘿蔔、青瓜、牛肉,口感豐富,份量都幾多。韓式炒牛肉便當牛肉便當好豐富,牛肉好軟腍,炒得好香,而且個汁甜甜地,撈飯一流,以到既牛肉份量好多,食晒成碗飯都仲有牛肉,如果可以仲可以食多碗飯,另外配菜有泡菜和蓮藕,蓮藕幾特別食落甜甜地、好開胃

All in one ($38)

Cheetos ($36)

Doritos Nacho ($36)

牛肉韓式飯卷

韓式炒牛肉便當