2020-04-16 155 views
依家香港處於抗疫期間,係旺角都好難搵到有好西食,好彩我地去呢間樓上酒吧餐廳嘅時候咁岩冇人等位,見到餐廳內嘅環境好舒適🙆🏼‍♀️於是我地就坐低咗啦。我地叫咗兩個主菜,一個小菜,兩杯飲品🥤今次真係要落力啲做運動先得啦😂🍝軟殼蟹肉醬千層麵(牛) $148係餐牌上面見到呢個軟殼蟹🦀嘅菜色,就算驚住食唔哂都好,都要叫埋佢黎試一試!軟殼蟹香脆得黎非常之juicy,配上呢個香噴噴嘅肉醬千層麵真係一流😋肉醬同千層麵嘅份量比例岩岩好,唔會好似剩係食緊肉醬咁又或者好dry😌唯一覺得美中不足嘅就係麵條有啲太厚🤨🍖烤西班牙豬肋骨 $188呢間餐廳非常貼心☺️每條肋骨之間都會幫你切開少少,等我地切嘅時候唔會搞到「呢咁hea」搞到啲肉散哂🤪除咗薯條之外仲會有蕃薯條,我個人非常鍾意食蕃薯條,因為甜甜哋有蕃薯味😂🧁吃吧招牌拼盤 $118呢個拼盤總共有五款酥盒😳包括有什菌🍄蘋果肝醬🍎三文魚莎莎、蟹肉牛油果🥑同埋煙火腿蜜瓜🍈一個拼盤可以食到五種口味嘅酥盒真係好抵食吖,而且每款都各有特色,特別係蘋果肝醬,面頭蘋果酸酸甜甜,同酥盒內嘅肝醬配搭得天衣無縫😆☕️紫薯鮮奶咖啡 $58店員送上呢杯咖啡嘅時候,我嘅眼球已經比佢吸引住啦🥺色彩

軟殼蟹肉醬千層麵

🍝軟殼蟹肉醬千層麵(牛) $148
唯一覺得美中不足嘅就係麵條有啲太厚🤨
烤西班牙豬肋骨

🍖烤西班牙豬肋骨 $188
蕃條&蕃薯條

🧁吃吧招牌拼盤 $118

☕️紫薯鮮奶咖啡 $58
店員送上呢杯咖啡嘅時候,我嘅眼球已經比佢吸引住啦🥺色彩繽紛帶點復古風嘅杯,加上好夢幻嘅蝴蝶木匙🦋諗返起都覺得靚啊!唔係唔打卡吖嘛!?🥰
味道方面都十分突出,紫薯香甜嘅味道加上香噴噴嘅咖啡,諗返起都流哂口水啦🤤
熱紫薯咖啡

🥤焦糖蜂蜜奶昔 $65
今次係我第一次飲蜂蜜奶昔🍯奶昔濃郁得黎唔會死甜,蜂蜜嘅味道好特別,仲有少少嘅焦糖香味😝
焦糖蜂蜜奶昔

2020-04-09